Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подбалканският път се отваря в 14 часа

| обновено на 13.07.19 в 07:45

В 14 часа днес ще се отвори Подбалканският път в района на Карлово. Извършват се заключителните работи при изграждането на ново кръгово кръстовище на първокласния път София - Бургас. 

Обходният маршрут за пътуващите е  през селата  Иганово -  Московец -  Богдан -  Каравелово -  Климент-  Войнягово - гр. Баня - с. Васил Левски. Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот, и е на мястото на старото триклонно кръстовище с обходния път на града. За изграждането му АПИ е осигурила близо 781 хил. лв. 

С построяването му транзитното движение се извежда от центъра на Карлово, повишава се безопасността на движение и се намаляват до минимум предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветление, пише още в съобщението.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 16.02.20 в 17:12

Арестуваха дилър на кокаин край Пловдив

Пласьорът е задържан по време на сделка при бензиностанция край Пловдив. 40-годишният криминално проявен мъж опитал да продаде четири дози от общо 3 грама. За целта той предварително наел  автомобил, с който да отиде да снабди свои клиенти с дрога в Рогош.  При претърсване в пловдивското жилище на мъжа полицаите от Районно управление - Труд са..

публикувано на 16.02.20 в 15:47

Асеновград почита Апостола с поход до Мулдавския манастир

147-та годишнина от обесването на Васил Левски ще бъде отбелязана с традиционния поход-поклонение до манастира "Света Петка Мулдавска" край Асеновград. Панихидата пред барелефа на Апостола на свободата започва точно в 12 часа. Всяка година пред манастира се събират стотици граждани, за да поднесат цветя и да почетат паметта и делото на..

публикувано на 16.02.20 в 08:24

Дионисиево шествие с кукери и гайдари по Главната

Дионисиево шествие премина в центъра на Пловдив  като предшестваща проява за Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2020“. Тя се открива на 19 февруари в Международен панаир Пловдив.  По улица "Александър Батенберг" дефилираха  кукери от селата Отец Паисиево и Златитрап, двадесет гайдари и фолклорен  ансамбъл „Еподай“ Шествието..

публикувано на 16.02.20 в 08:18

Полиция и жандармерия охраняват мача Ботев - Локомотив

Полицейски части и жандармеристи от Пловдив и София ще охраняват реда преди, по време и след днешното футболно дерби между „Локомотив“ и „Ботев“.  Мачът е от 14.30 часа на базата на жълто- черните в квартал „Коматево“. По улиците на града и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред...

публикувано на 16.02.20 в 08:10