Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега исканията на превозвачите звучат несъстоятелно

Кметът се среща с тях утре

| обновено на 16.07.19 в 08:14

Община Пловдив на този етап няма да даде допълнително пари на превозвачите, освен ако не  те не ни убедят, че това е  належащо и жизенонеобходимо, заяви кметът Иван Тотев. 

Той припомни, че тази година превозвачите са получили 1 милион лева допълнително и не вижда обстоятелства, поради които тази сума да се увеличава. Миналата година плащанията към превозвачите също са били увеличени с 1 милион лева. Така тази година компенсациите от общината към превозвачите са общо 7 милиона лева, посочи Тотев. 

Да ми обяснят защо - нито имаме някаква инфлация в България, нито имаме увеличаване на горивата, заяви кметът. Той посочи, че Общината не носи отговорност за лизингови договори и за плащане на кредити. 

В момента имам да плащам и лихвата ми е висока не е аргумент, който трябва да касае Община Пловдив, категоричен е градоначалникът.

Той обясни, че общината гледа цената и стойността на услугата. Какво точно се е случило през последните 6 месеца, че сумата, която ние сме увеличили с 1 милион лева не е достатъчна?, попита задочно Тотев превозвачите. Кметът подчерта, че не може само да се иска, трябва да бъде аргументирано това искане. 

Иван Тотев заедно с превозвачите ще бъде на среща по конфликтната тема утре в областната админитрация.

Кметът е категоричен, че превозвачите са виновни и проваленото електронно таксуване в градския транспорт на Пловдив, тъй като нямат оборудване в автобусите си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите групи от парк „Вельова баня” до площад „Н. Гяуров” в центъра на Велинград. Там ще е официалното..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се обединили в един пожар, който обхваща голяма площ между село Михилци и Хисаря. Това съобщи пред Радио..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това  информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита..

обновено на 13.07.24 в 09:10

В Пловдив започва програма „Зелена Култура – Зелен Град“

От пловдивския район „Тракия“ започва серия инициативи, посветени на зеления стил на живот, устойчиво потребление и културно обогатяване на жителите и гостите на Пловдив.  Събитията ще се провеждат ежемесечно през юли, август и септември в различни райони на Пловдив. Всяко издание ще се фокусира върху конкретна тема от сферата на екологията и..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Теснолинейката пътува с ретро вагони от Септември до Цветино

Днес и утре отново пътува атракционен влак по теснолинейката от гара Септември през Велинград до родопската гаричка Цветино. От БДЖ припомнят, че влакът се движи всяка събота и неделя през този месец и предлага незабравимо пътуване на любителите на ретро изживяванията.  Композицията на влака включва два ретро вагона, един стандартен пътнически вагон и..

публикувано на 13.07.24 в 09:09