Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината дава повече пари, за да се случи "Модър - Царевец"

| обновено на 15.07.19 в 14:10

Община Пловдив ще обяви  нова процедура за изграждането на „Модър-Царевец“ , съобщи  кметът Иван Тотев. Той допълни, че в момента се извършва пазарно проучване за цената на обекта, каквото е изискването на новия закон за  обществените поръчки. 

По думите му сега ще бъде увеличена цената с  около 1 – 1,5 млн. лева за да може да се намери инвеститор. Според Тотев истината за една от причините да няма инвеститор за ключовия проект е, че цената в първата процедура е била подценена.

„Искахме да минем с по-малко пари,  гледаме да цепим стотинката на две в община Пловдив“, призна градоначалникът.  Той е категоричен, че  няма как да се случат толкова много неща през последните 8 години, ако не се знае цената  и разходите на парите. 

„Ще увеличим сумата с решение на общинския съвет и ще стартираме нова процедура. Надяваме се да  намерим нов инвеститор. Радостното е, че няма имоти, които да се отчуждават и веднага може да се стартират дейностите след като бъде избран инвеститора", допълни кметът Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33