Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Два акта получи от РИОСВ - Пазарджик кметът на Стрелча

Кметът на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Профил на Стойно Чачов в социалните мрежи

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Пазарджик е съставила два персонални акта на кмета на Стрелча Стойно Чачов затова, че незаконно извозва отпадъци в затвореното старо сметище на града.

Старото съоръжение е затворено, а новото е до Панагюрище.

Договорът за рекултивацията на старото сметище е подписан на пети октомври миналата година. Въпреки че има избрана фирма, дейността не може да стартира, тъй като повече от половин година общината не е предоставила на изпълнителя образец две, въпреки че срокът е 25 дни. 

На фона на това, което експертите са документирали, че през месеците април и май Община Стрелча е извозвала отпадъците си на старото сметище, което е в непосредствена близост до пътя за Пазарджик и източник на зарази. 

Другият проблем е, че с образуването на нови локални сметища се променят и параметрите за рекултивация на затвореното депо. Персоналните актове варират от три до десет хиляди лева. 

От Община Стрелча засега отказват коментар.

Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 23.01.20 в 06:10

Местят ромите, настанили се до сладкарския цех в Кадиево

До началото на март незаконните постройки на 9-членно ромско семейство, настанило се до оградата на сладкарски цех в село Кадиево, община „Родопи“, трябва да бъдат премахнати. „Констативният протокол за незаконно строителство ще бъде връчен днес“, заяви областният управител Дани Каназирева. Сигнализирани са социалните служби, които да..

обновено на 22.01.20 в 17:12

В онкокомисиите в КОЦ - Пловдив вече ще има и психолог

Комплексният онкологичен център в Пловдив е първият в страната, който включи психолог в онкокомисиииите.  „Някои от пациентите са свръх напрегнати, прекалено разтревожени, шокирани, а по- възрастните и с допълнителни заболявания, които се нуждаят от по-дълги обяснения“ – обясни решението управителят  на лечебното заведение д-р Парашкев Цветков...

публикувано на 22.01.20 в 15:43

В село Труд спасиха ястреб в беда

Експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха ястреб в безпомощно състояние, намерен в двор на къща в село Труд. Те са реагирали на сигнал, получен на „зеления телефон“ на екоинспекцията и публикации в социалните мрежи. Птицата е екземпляр от вида Малък ястреб  и  не може да лети. Тя е изпратена в Спасителния център на СНЦ „Зелени Балкани“ в Стара..

публикувано на 22.01.20 в 15:38

Без грипна ваканция засега в Пловдив

Няма повишаване на заболеваемостта  от остри респираторни заболявания в Пловдив и в областта. Това заяви директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ - Пловдив д-р Моника Троянчева. По думите й е отчетен дори лек спад в сравнение с предишните дни. Нивото на заболеваемостта на този етап е 113,52 на 10 000, което е недостатъчно..

публикувано на 22.01.20 в 15:33