Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината ще помогне на хора, чийто покрив бе отнесен от буря

Кметът Иван Тотев се срещна с живеещите в кооперацията на улица „Павликенска“ 4, чийто покрив беше отнесен по време на бурята на 26 юни. 

Хората обясниха, че повечето от тях са възрастни и с ниски доходи като това са единствените им жилища и не могат да ги напуснат, въпреки течовете при всеки дъжд. Тъй като сумата за ремонт на покрива е непосилна за живеещите в сградата, те помолиха за отпускането на средства от общинския бюджет за поправяне на щетите. 

Иван Тотев пое ангажимент да помогне и съдейства на гражданите за ремонт на покрива. За сесията на общинския съвет, насрочена за 1 август, кметът ще направи предложение за отпускане на средства в помощ на засегнатите.

След положително решение от страна на общинските съветници ще можем да се разпоредим и да Ви подкрепим финансово, уточни кметът пред живеещите на ул. „Павликенска“ № 4.


Още от категорията

Заради стар снаряд е отцепен районът на Стъкларския завод

Откриха стар, корозирал снаряд в двора на Стъкларския завод в Пловдив. Сигналът на телефон 112 е подаден около 16.00 ч., каза пред Радио Пловдив директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев. "На този етап не се налага евакуация, но районът е отцепен. На място има наш автопатрул. Очакваме колегите от София да го обезвредят по..

обновено на 06.07.20 в 17:34

Няма заразени с коронавирус медици в болницата в Асеновград

Всички изследвани 26 души от медицинския персонал на многопрофилната болница за активно лечение в Асеновград са с отрицателни резултати, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Червенков.  На медицинските служители бяха направени проби с PCR-тестове заради контакти с първия заразен с коронавирус пациент, който бе приет за лечение в Първо..

публикувано на 06.07.20 в 16:13

Ковид-19 влезе и в Пловдивския затвор

Надзирател от затвора в Пловдив е диагностициран с коронавирус. Той е на домашно лечение, съобщиха от Областния кризисен щаб, като увериха, че в затвора са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Петима са нозаразените от днес с коронавирус в Пловдивска област и всички те са на домашно лечение . От тях в Пловдив са 2 – мъж на 19..

обновено на 06.07.20 в 15:48

Удължиха извънредната обстановка до края на юли

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде продължена с още две седмици.  Мярката е превантивна и е с цел властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Министър Ананиев съобщи, че предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в..

обновено на 06.07.20 в 15:25

Младеж, без книжка и пиян, контузи тежко жена в Пловдив

32-годишна жена пострада тежко при катастрофа на ул. „Остромила“, след като БМВ се блъсна в електрически стълб и се преобърна върху крайпътна ограда.  Жената, която е собственичка на колата, е предоставила ключовете от автомобила на друг – 25-годишен неправоспособен водач, който е употребил алкохол. Жената е с фрактура на шийни прешлени и е..

публикувано на 06.07.20 в 12:53