Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Карлово честват 182 години от рождението на Васил Левски

| обновено на 18.07.19 в 17:21
7
Снимка: Антоанета Петричанска, Радио Пловдив

С множество празнични прояви родният град на Васил Левски - Карлово, отбелязва 182-рата годишнина от неговото рождение. 

Честването започна в 9 часа с отслужване на тържествена Света литургия в храма „Свети Николай“. След това представителен взвод и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада участваха в поднасянето на цветя на гроба на майката на героя Гина Кунчева. 

На площад „20 юли“ бяха посрещнати участниците в юбилейния 25-ти национален туристически поход „По стъпките на Васил Левски“. Кметът Емил Кабаиванов прие рапорта на участниците и им връчи грамоти. 

Над 300 са участниците в тазгодишния юбилеен национален поход. Те са от цялата страна и са разпределени в 13 лъча. Най - възрастният е на 88 години, а най - малкият е на 4. Най- многоброен е 2-ри лъч - този от Плевен, в който са включени повече от 200 ентусиасти, извървели пътя по стъпките на Апостола на Свободата.

Кулминацията на честванията в Карлово е тържественият митинг-заря на площад „Васил Левски“, който започва от 21 часа с участието на представителни роти от 61-ва механизирана бригада. На нея ще присъства президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев, както и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18