Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионите по мини футбол занесоха купата в Община Пловдив

За втора поредна година отборът на КЦМ 2000 Груп бе поздравен официално от зам. кмета на Община Пловдив Георги Титюков след като спечели повторно Шампионската лига по мини футбол на Българската асоциация по мини футбол.

КЦМ 2000 Груп триумфира за втора поредна година с титлата в Шампионската лига по мини футбол и си осигури участие в Шампионската лига по мини футбол на Европа. Тази година турнирът ще се проведе от 5 до 8 септември в Римини, Италия.

Финалът бе повторение на този от миналия сезон, като пловдивчани победиха Лев Инс с 5:3 г попадения на Емил Аргиров, хеттрик на Виделин Сердарски и едно попадение на Васил Гуджев.

Виделен Сердарски стана най-добър играч на финалите на Шампионска лига, а вратарят на шампионите Емил Данчев беше определен за най-добър страж.

Петима от победителите са повикани и в националния отбор на България по мини футбол.

Г-н Румен Цонев, председател на СД и главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп, изказа искрената си радост от успехите на отбора, които вече станаха традиция. Директорът на общинската дирекция по спорт и младежки дейности Петър Зехтински също изрази своята благодарност към всеотдайните играчи по мини футбол, на който той е огромен любител и го е практикувал в богатата си треньорска кариера.

Накрая шампионският отбор направи традиционното си шествие в открит микробус с купите по улиците на Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Лудогорец" е шампион за 13-ти пореден път

"Лудогорец" стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига. "Лудогорец", който имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за да си подпечата титлата, започна ударно и поведе още във втората минута, когато Квадво Дуа получи топката в наказателното поле от Бърнард Текпетей и..

публикувано на 12.05.24 в 12:48
Уме Емануел

"Арда" обърна "Ботев" с 2:1 за седмото място

"Арда" (Кърджали) увеличи шансовете си да играе бараж за участие в евротурнирите, след като победи "Ботев" (Пловдив) с 2:1 у дома в мач от третия плейофен кръг на Първа лига. В Кърджали "канарчетата" поведоха в резултата в 32-та минута чрез Уме Емануел, но резервата Борис Тютюков изравни за домакините в 64-та минута. Развръзката в двубоя дойде пет..

публикувано на 11.05.24 в 17:47

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“,..

обновено на 11.05.24 в 16:18

"Локомотив" подписа с Мартин Хайдаров

Локомотив (Пловдив) подписа договор с Мартин Хайдаров. Полузащитникът, който се състезава за втория отбор на “черно-белите”, е с контракт за три години. Мартин Хайдаров е роден на 22.01.2003 г. в Пловдив. Юноша е на Левски и ЦСКА 1948.  Състезавал се е за първия и за дублиращия отбор на ЦСКА 1948, а в последните десет месеца е част от втория тим на..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16