Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма данни за замърсяване на въздуха и водата, посочват от МВР

Извадиха от Марица в Пловдив 6 празни варела за съхранение на химикали

Съдовете са извозени до депото в Цалапица, прокуратурата е образувала досъдебно производство

| обновено на 20.07.19 в 15:46
Снимка: Фесбук групата "Забелязано в Пловдив"

Шест празни варела, използвани за съхранение на химикал, са извадени от коритото на река Марица в Пловдив и са извозени до депото за опасни материали в Цалапица, съобщиха от МВР

Варелите са открити вчера от екипи на пловдивската пожарна. На място те установили, че съдовете са използвани за съхранение на химикал за ароматизиране на пропан-бутан. 

При проверката пожарникари и полицаи от Пловдив са открили още 10 подобни варела, но херметически затворени. Те са били в близък пункт за изкупуване на метали и също са депонирани в Цалапица. 

Пред Радио Пловдив директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков отказа информация за акцията. Той каза само, че случая прокуратурата е образувала досъдебно производство.

При направените измервания на място - и в реката, и в пункта, няма данни за замърсяване на въздуха и водите. Работата по изясняване на случая продължава.

В социалната мрежа за случката алармираха във Фейсбук групата "Забелязано в Пловдив"

Те посочват, че среднощната акция на пожарникарите е била на ул. "Крайречна" в квартал "Столипиново". 

Петромила Йотовска написаИзкарване на токсични отпадъци от коритото на река Марица. Това се случва на ул. Крайречна. В квартала се носеше зловеща миризма.

Живеещи в района заснели с телефоните си случката. Видеото е качено във Фейсбук. 


Още от категорията

234 случаи на COVID-19 у нас за 24 часа, в Пловдив са 24

Нови 234 души са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие при направени 4885 PCR теста. Това показват данните от Единния информационен портал.  Най-много случаи отново има в столицата - 99, и Пловдив - 24. В Пазарджик са регистрирани 5 заболели от коронавирусна инфекция, в Смолян - 7.   В останалите области са,  както следва: Благоевград -..

публикувано на 15.07.20 в 07:19

Шествие по Главната на петия ден на протеста в Пловдив

Около 300 души се събраха пред община Пловдив си искането за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите заявиха, че всеки ден ще има протест, докато кабинетът Борисов не падне. Младеж издигна транспарант, на който пишеше: „Искам да живея, а не да почивам в България“. Масовите надписи на плакатите бяха..

публикувано на 14.07.20 в 19:38

159 са новите случаи на Covid-19, 19 в Пловдив

159 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие при направени 3 341 пи-си-ар теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 7 411души, от които активни са 3 618. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 8 души, а..

обновено на 14.07.20 в 17:31

Кабинетът няма да подава оставка

Правителството няма да подава оставка, заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов.  Според него готвеният от БСП вот на недоверие към кабинета заради корупция ще бъде неуспешен.  "Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, се консолидираме около това, че има още много какво да..

обновено на 14.07.20 в 17:30

За Пловдив трябва да се мисли 50 години напред

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров подкрепи идеята за реализирането на проекта „Въча“. Темата е била обсъдена по време на днешната среща между екоминистъра, кметът Здравко Димитров и представителите на Напоителни системи, Басейнова Дирекция и РИОСВ.   „Идеята е актуална от много години и вече е на път да се финализира...

публикувано на 14.07.20 в 16:49