"Лебедово езеро" тази вечер на Античния театър

Снимка: plovdivskinovini.bg

Балетният спектакъл „Лебедово езеро“ от Чайковски е в програмата на OPERA OPEN 2019 тази вечер от 21ч. на Античния театър.  

Постановката е на прочутия руски хореограф Константин Уралски - дългогодишен солист в Болшой театър, по-късно художествен ръководител на Балета на Айова. 

Спектакълът е със специалното участие на  солисти  от Московския Академичен театър, заедно с балета и оркестъра на Пловдивската опера. Диригент  е Валери Воронин.  


Още от категорията

"Обичайните заподозрени" с нова коледна песен

До Коледа ни делят точно 25 дни – време за надежди, мечти, вълшебства и за връщане в детството. Ще ви помогнем да постигнете всичко това с най-новата коледна българска песен - "Лепило за брада". Тя е на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, но в нея има и сериозно пловдивско участие. Идеята за тази песен не е толкова скорошна...

публикувано на 05.12.19 в 10:15

Художникът Борис Стоилов показва илюстрации в Капана

Художникът Борис Стоилов открива изложба с илюстрации днес в галерия Arsenal of Art в Капана. Той ще покаже свои творби, публикувани в книгите на издателство „Изток - запад“. Подредени  са илюстрациите от книгата „ На изток от Слънцето, на запад от Луната“ на Огняна Иванова, както и от сборниците „Скандинавски приказки“ и „В очакване на дядо..

обновено на 05.12.19 в 10:06

Наив модерн с Анета Яламова в галерия "Дяков" преди Коледа

В галерия „Дяков“ изложба „наив модерн“ открива Анета Яламова.  За посетителите това е разходка из градове Велико Търново, Стария Пловдив и Варна, всеки може да открие своето място.  Колекцията от живописни творби е рисувана  тази година за пространството на галерия „Дяков“, като е специален поздрав за наближаващите празници Коледа и Нова..

публикувано на 05.12.19 в 09:08

Коледната благотворителност отваря сърцата

С наближаването на Рождество Христово, се увеличават благотворителните инициативи под знака на Коледа.  С гледна точка към традицията  на благотворителноста, връзката и  смисъла на празника,  е Пламен Сивов от сайта Православие. БГ Коледната благотворителност е с дълга традиция в християнската култура и  общество , но самият празник..

публикувано на 04.12.19 в 11:21

Великите европейци - Наполеон Бонапарт, първа част

Генералът на Френската революция Наполеон Бонапарт е на 28, когато започва да планира военна кампания срещу Англия, но бързо разбира, че подобна инвазия не е лесна, колкото революцията, така че обръща поглед към Египет. Египет е провинция на Османската империя, но под силно английско влияние и пречи на Франция за търговия с Изтока.  „Веднага,..

публикувано на 04.12.19 в 10:24