Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Завършва съборът в Рожен

| обновено на 21.07.19 в 15:14
Снимка: архив


Днес е третият, заключителен ден от Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен - 2019", когато ще бъдат обявени и лауреатите на Националния фолклорен конкурс.

Над 200 хиляди души се събраха вчера на Роженските поляни. Участниците от страната и чужбина пяха и играха хора, придружавани от звука на стотици гайди и чанове.

Ансамбъл „Родопа“ развълнува до сълзи публиката с музикално-танцовият спектакъл "Миряст".

Над 280 хиляди са посетили Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, каза Владислава Андреева от организаторите.Още от категорията

Джип се блъсна в паднала скала по пътя Асеновград - Смолян

Скала падна на пътното платно по пътя Асеновград - Смолян, като блокира трафика, а в нея се блъсна джип. От пловдивската полиция уточняват, че сигналът за катастрофата е получен минути след 19.00 ч. на тел. 112. Вследствие на удара джипът "Гранд чероки" се е преобърнал по таван. Той е бил управляван от 58-годишен мъж от Враца, който на завой до завода..

публикувано на 23.02.20 в 21:14

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 23.02.20 в 17:34

Повдигнаха обвинение на двамата задържани за замърсяването на р. Юговска

Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска.  84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа...

обновено на 23.02.20 в 17:32

Управителят на "Инсинератор Пловдив" да се отчете, настояват от "Съюз за Пловдив"

Управителят на общинското дружество „Инсинератор Пловдив“ ЕООД  да представи подробен отчет каква работа е свършил, откакто е назначен във фирмата. За това настоява председателят на групата на съветниците от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков в свое питане до кмета Здравко Димитров. Повод  да се повдигне за пореден път въпроса за Инсталацията..

публикувано на 23.02.20 в 17:32

Незаконните тръби от хвостохранилището на "Лъки Инвест" вече са премахнати

Незаконната тръба от хвостохранилището на "Лъки Инвест" АД, както и двете дренажни тръби, посредством които беше допуснато умишлено заустване на производствени води в река Юговска, вече са запушени. Това установи извънредна проверка на РИОСВ-Смолян, извършена днес около обяд, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.  По време на изненадваща..

обновено на 23.02.20 в 14:38