Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без наводнения в Пловдив след изграждане на Южния колектор

Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Община Пловдив започва работа по проекта за пречиствателната станция и по първия лот на Водния проект. „Тъй като минаха обжалванията, подписваме договор и започваме процедура за надзор, за да стартира реалната работа“, заяви кметът Иван Тотев.

„Сега правим търговски проучвания за цените, каквито са изискванията на новия Закон за обществените поръчки, за следващите 2 лота от проекта. Смятам, че вървим по график и до месец ще стартират и 3-те лота“, увери кметът.

Тотев прогнозира, че есента ще започне работата и по южния колектор, както е планирано от ВиК. „Така в Пловдив вече няма да има наводнения“, заяви градоначалникът.

Тотев допълни, че е обследвано пространството под надлез Скобелева майка и на Коматевския възел и има визия как да се реши проблемът с наводненията. „На Скобелева майка ще се направят ревитационни резервоари. Проектът е за около 550 000 лв. и е на площ от 4 декара. Сега ще направим само проектирането, а самият проект ще остане за бюджет 2020“, допълни Тотев.

Кметът уточни, че в проекта за реконструкцията на бул. „Хр. Ботев“ е включен и Коматевският възел, където дъждовната вода ще се отвежда с резервоари и дренажна помпа към зоната на Младежкия хълм за напояване.

Кметът Иван Тотев и директорът на ОП „Чистота“ официално връчиха ключовете на 5 чисто нови леки автомобили „Дачия“ за нуждите на звеното. 


Още от категорията

Джип се блъсна в паднала скала по пътя Асеновград - Смолян

Скала падна на пътното платно по пътя Асеновград - Смолян, като блокира трафика, а в нея се блъсна джип. От пловдивската полиция уточняват, че сигналът за катастрофата е получен минути след 19.00 ч. на тел. 112. Вследствие на удара джипът "Гранд чероки" се е преобърнал по таван. Той е бил управляван от 58-годишен мъж от Враца, който на завой до завода..

публикувано на 23.02.20 в 21:14

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 23.02.20 в 17:34

Повдигнаха обвинение на двамата задържани за замърсяването на р. Юговска

Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска.  84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа...

обновено на 23.02.20 в 17:32

Управителят на "Инсинератор Пловдив" да се отчете, настояват от "Съюз за Пловдив"

Управителят на общинското дружество „Инсинератор Пловдив“ ЕООД  да представи подробен отчет каква работа е свършил, откакто е назначен във фирмата. За това настоява председателят на групата на съветниците от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков в свое питане до кмета Здравко Димитров. Повод  да се повдигне за пореден път въпроса за Инсталацията..

публикувано на 23.02.20 в 17:32

Незаконните тръби от хвостохранилището на "Лъки Инвест" вече са премахнати

Незаконната тръба от хвостохранилището на "Лъки Инвест" АД, както и двете дренажни тръби, посредством които беше допуснато умишлено заустване на производствени води в река Юговска, вече са запушени. Това установи извънредна проверка на РИОСВ-Смолян, извършена днес около обяд, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.  По време на изненадваща..

обновено на 23.02.20 в 14:38