Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

След Тотев разговорът на БСП с пловдивчани ще е по- лесен

| обновено на 22.07.19 в 15:45

Председателят на групата общински съветници на БСП и вероятен кандидат за кмет на партията Николай Радев смята, че няма изненадани от отказа на кмета Иван Тотев да се бори за трети мандат. Това беше известно на всички пловдивчани, изненада няма. 


Според него е било ясно ясно, че Тотев трудно би спечелил трети мандат след натрупаните при управлението му много негативи. Говореше се сериозно в политическите среди, че Бойко Борисов не приема неговата кандидатура.


Радев потвърди, че има най- много номинации от съпартийците си за кмет на града. Самият той е дал съгласието си да бъде кандидатиран. В момента и в БСП текат номинациите  за кандидатите за местна власт.

Задачата на БСП за предстоящите избори независимо от противника е трудна, защото трябва да стигнем до хората от гледната точка на опозицията. Но на фона на управлението на ГЕРБ в Пловдив, разговорът ни с гражданите ще бъде по- лесен.


ГЕРБ има една основна политика и тя е насочена към улиците и пътищата, а градът остава с ниски заплати и затова тук идват чуждите фирми, БСП ще се обърне към проблемите на  хората, каза Николай Радев. 


Ще поставим на първо място гражданите, нужно е преобръщане на политиката. Кметът и властта са длъжни да се грижат за улиците и пътищата. Не трябва да позволяваме Пловдив да е евтината работна ръка. Кметът създава условията за кмета, той позволява на бизнеса дали да диктува условията или не. 

Още от категорията
Георги Харизанов

Скандалите от последните дни нямат нищо общо с премиера

„От една стара не можем да не констатираме сериозно политическо напрежение. От друга страна обаче – не можем да не констатираме, че това политическо напрежение, като че ли се катализира от неща, които в спокойни времена можем да характеризираме като дребнотемие. Нито това, че е имало нарушение на правилата и закона от страна на служители на..

публикувано на 10.07.20 в 16:18

Ескалацията на напрежението у нас е сериозна

Разследванията на прокуратурата в президентската администрация и бреговата акция край парк "Росенец" предизвикаха ескалиране на напрежението в държавата, което пък доведе до снощния протест в столицата. Днес ГЕРБ пък свикват протест в защита на правителството. Може ли тези протести да доведат до нова ескалация на напрежението, коментира политологът..

публикувано на 10.07.20 в 15:31

Турция предизвиква християнския свят със "Света София"

„След като „Света София“ става музей 1934 г. с решение на  МС на Турция с подпис на Кемал Ататюрк, всички мозайки би трябвало да бъдат замазани. От реставраторска гледна точка това не е лошо, защото замазването с вар означава реставриране, запазване за поколенията. Те обаче няма да бъдат достъпни на тези, които искат да им се насладят“. Това..

публикувано на 10.07.20 в 12:57

Прокуратурата цели демонизирането на Радев

„Ситуацията е крайно необичайна. С действията си главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото – да се обединят хора от различни краища на  политическия сектор на площада.  Да, вярно, може би не съвсем заедно, но някак в общ спонтанен изблик на нетърпимост и възмущение към ситуацията“. Това заяви Стояна Георгиева от електронния..

публикувано на 10.07.20 в 12:00

Съкращаване на администрацията за сметка на качеството

„Гласувахме изцяло нов правилник във всичките му текстове. Още в първия месец от мандата си групата на „Демократична България“ предложи пакет от предложения, така че работата на ОбС да стане по-публична за граждани“. Това заяви лидерът на групата Веселина Александрова. Тя подчерта, че като член на временната комисия, която го е изготвила, е..

публикувано на 10.07.20 в 11:00