Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сапьори обезвреждат стари гранати, открити в Йоаким Груево

2
Снимка: Министерство на отбраната

Военни от Сухопътните войски обезвреждат невзривени гранати, открити днес в пловдивското село Йоаким Груево. 

При извършване на ремонтни дейности на покрив в частен дом в селото са открити две ръчни гранати тип „бухалка“. След искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командването на Сухопътните войски са изпратени сапьори от 91-ви батальон – Пловдив, който е част от състава на 55-и инженерен полк - Белене.

Извършено е разузнаване на място, по-късно днес откритите боеприпаси ще бъдат транспортирани и унищожавани при спазване на всички необходими мерки за безопасност, уверяват от Министерството на отбраната.


Галерия

Още от категорията

593-ма станаха болните от COVID-19

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3-ма в Кюстендил и 2-ма в Смолян. 233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени в болница. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники...

публикувано на 08.04.20 в 17:32

Отменен е вечерният час в област Смолян, COVID-19 стигна Рудозем

Първи случай на заразен с коронавирус е установен в Рудозем, съобщи кметът Румен Пехливанов. Положителната проба за COVID-19 е при жена, която е била поставена заедно със съпруга си под задължителна карантина.  От общината уточняват, че семейството е спазило стриктно карантината и не е контактувало с никого. Позитивната за коронавирус жена е в добро..

публикувано на 08.04.20 в 16:11

Кампания "Пакет с грижа" раздаде хранителни продукти в "Тракия"

Хранителна банка в помощ на семейства, изпаднали в затруднение, заработи в район „Тракия”.  Инициативата на кмета Костадин Димитров е под надслов „Пакет с грижа”. Тя е подкрепена от бизнеса и е насочена към намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата с коронавируса. Днес първите семейства получиха хранителни, почистващи и..

публикувано на 08.04.20 в 16:10

Дарения от маски получиха медиците в Пазарджик

1000 предпазни маски  за многократна употреба  на стойност  2000 лв. дари на МБАЛ-Пазарджик  общинският съветник  Румен  Димитров.  Маските са произведени от  „Интекстред“  ЕООД .  Фирмата  е първата в Пазарджик,  която е  сертифицирана за производство на медицински маски и от своя страна предостави 200 на Медицински център „Вива. Още 200..

публикувано на 08.04.20 в 15:59

200 асеновградчани получават "Топъл обяд"

Община Асеновград кандидатства по проект "Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация". Общият размер на средствата е близо 20 хиляди лева, а от услугата ще могат да се възползват 200 крайно нуждаещи се асеновградчани. Помощта обхваща хора с ниски доходи, под линията на бедност, самотни и възрастни с трайни увреждания, които не могат да се..

публикувано на 08.04.20 в 15:49