Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановиха лиценза на Кубрат Пулев за Калифорния

Кубрат Пулев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спортната комисия на Калифорния възстанови лиценза на Кубрат Пулев да се боксира професионално на територията на щата. Това се случи на специално изслушване, на което самият Кубрат отговори на няколко въпроса на членовете на комисията.

След думите на Пулев, който бе подтикнат да говори сам на английски без преводач, влезе Дженифър Равало заедно с адвокатката си Глория Oлред. Те двете изчетоха предварително подготвени дълги изявления и се опитаха да убедят комисията да накаже допълнително не само Пулев, но и промоутърът му Боб Аръм.

С пълно единодушние 6-0 гласа обаче членовете на Спортната комисия отсъдиха в полза на Кобрата. Условието бе, че при следващо такова провинение лицензът на българина ще бъде отнет доживот.

В момента щабът на Кубрат Пулев работи за мач за световната титла на IBF срещу настоящия носител Анди Руис, който победи сочения за фаворит Антъни Джошуа. Преди него българинът може да изиграе една подгряваща среща през септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

публикувано на 10.05.24 в 11:24