Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът за кмет на ГЕРБ ще е ясен най-рано в средата на август

Предизборната битка в Пловдив ще е динамична и интересна

Славчо Атанасов пак излъга избирателите си, каза Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че очаква между 8 и 10  номинации за кмет на общината, сред които Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще определи кой ще е кандидатът за поста. 

Според него това ще стане ясно след  като приключат всичките номинационни събрания и не по-рано от средата на август. Кметът припомни, че вече си е направил самоотвод и няма да участва в събранията и номинациите. „Пловдив следва указанията и събранията са отворени максимално за гражданите, които също могат да номинират. По-прозрачен избор за участие в местното самоуправление в България не е правен никога", категоричен е Тотев.

По  думите му предизборната  ситуация в Пловдив ще бъде динамична и интересна, особено след номинацията  на Славчо Атанасов от ВМРО. Тотев припомни думите на бившия кмет, че ще участва в изборите само, ако отново двамата са в надпреварата и заяви, че сега Атанасов е излъгал избиратели си. 

Той поясни, че се надява следващия кмет на Пловдив да бъде разумен, диалогичен като него и да държи на нещата в които вярва, за да взима тежки решения в името на града. 

Тотев категорично отказа  коментар  за  двете ясни до момента номинации - на районния кмет Георги Стаменов и на областния управител Здравко Димитров, издигнати снощи съответно на събранията в „Централен“ и „Северен“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33