Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чудовищно трудно ще е за новия кмет след модела "Тотев"

За мен подкрепата на ВМРО за кандидатурата ми за кмет на Пловдив беше изненадваща от една страна, но от друга тази подкрепа в дългосрочен план беше и очаквана, заяви в интервю за Радио Пловдив депутатът от ОП Славчо Атанасов, който ще е един от кандидатите за кмет на Пловдив. 

Аз винаги съм бил част от патриотичното пространство и напълно нормално е патриотичните формации да застанат зад моята кандидатура. Идеята е да бъда издигнат като общ кандидат на ВМРО и НФСБ, защото ние можем да спечелим Пловдив само, когато сме обединени, коментира Атанасов.

Той подчерта, че за него е чест, че е номиниран за кмет на Пловдив от ВМРО и се надява към ядрото на този съюз с НФСБ да се включат и други патриотични формации.

Познавам наизуст програмата на ВМРО и тя е писана почти под индиго с моята и тази на НФСБ. Тя е програма, която тотално отрича модела "Тотев", който беше наложен в Пловдив през последните години, каза Славчо Атанасов.

Той уточни, че този модел е ужасяващ и скрит от хората, той не ги допуска до себе си. Нашият кмет не се виждаше с обикновени граждани, не правеше срещи и разговори с гилдиите, а обществените поръчки бяха само за пет шест фирми, приближени до управлението. Ремонтите са правеха на чудовищни цени и това създаваше напрежение сред гражданите. Най-опасното на този модел е, че той като с киселина разяждаше обществените нрави и морал. 

За всички стана ясно, че за осем години власт г-н Тотев и неговата фамилия станаха много богати хора, превърнаха се в олигарси. Това е опасно, защото гражданите на Пловдив и на страната губят вяра в институциите. А това е началото на рухването на една държавна система, добави Славчо Атанасов.

Той подчерта, че Иван Тотев остава начало на ГЕРБ и това, според Атанасов, означава, че моделът „Тотев“ остава. Няма значение кой ще бъде носител на този модел персонално. На практика този модел ще бъде гарантиран, ако новата кандидатура на ГЕРБ спечели изборите.

Относно думите на Иван Тотев, че „след Славчо Атанасов се управлява лесно, а след Тотев ще бъде трудно“, Славчо Атанасов каза, че Тотев не е излъгал този път. Това е така, защото след Славчо Атанасов в касата на Общината имаше 30 милиона свежи пари, за да реализира Иван Тотев проекти в Пловдив и над 200 милиона спечелени проекти – Водният проект, Транспортният проект и Онкопроекта. Проблемът е, че изпълнението на тези проекти беше чудовищно и ужасяващо. За пример вземете само провала на Транспортния проект. 

В заключение Славчо Атанасов заяви, че ще бъде ужасяващо тежко за новия кмет, защото Тотев остава поне 40 милиона лева дългове, а най-вероятно има и още скрити дългове, които ще изскочат. Иначе най-големият съдник затова какво е свършил един кмет, е историята. Нека оставим тя да прецени дали моделът „Тотев“ е толкова успешен. Ако беше, то Иван Тотев щеше да бъде издигнат безапелационно за трети мандат, каза Славчо Атанасов, който отново влиза в кметската надпревара за Пловдив. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стефка Тотева в "Добро утро,ден!"

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува поетесата и журналист Стефка Тотева. Повече от 29 години тя е била част от екипа на Радио Пловдив, водещ на сутрешния блок, съдебен и криминален репортер.   Стефка е автор на четири поетични книги, а неотдавна представи и петата си книга „Криминалтанго“ с репортерски разкази, изповеди и истории...

обновено на 15.06.24 в 08:07

Скептичен съм за пълен мандат на новото НС

„ За мен лично ниската избирателна активност е един протестен вот на избирателя срещу цялата политическа класа, като с негласуването голяма част от избирателите са решили да покажат, че политиците непременно трябва да променят курса, поет досега, и да отговорят на техните очаквания“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Орлин Колев, д-р по..

публикувано на 14.06.24 в 16:16

ГЕРБ и ДПС са принудени да работят заедно на светло

Не мисля, че ГЕРБ и ДПС някога са били поканени да участват във властта толкова открито и лесно. Те са много стари  партньори, но цялото сътрудничество между тях  винаги било скрито. Сега  са принудени да го покажат на светло и да си работят заедно открито. Затова през цялото време се говори за експертно правителство, програмно и..

публикувано на 14.06.24 в 16:15

ГЕРБ постигна значителен изборен успех в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров, който е и кмет на града, заяви, че партията в града е постигнала значителен успех на изборите за европейски и национален парламент на 9 юни.  Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще имат четирима депутати от Пловдив в 50-то Народно събрание, за разлика от предходните два парламента, когато те бяха по..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив,..

публикувано на 14.06.24 в 14:31