Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провериха 3 пъти централата в Труд, не откриха нарушения

Експерти от РИОСВ – Пловдив извършиха 3 проверки за по-малко от 24 часа на сигнали за дим и силна миризма на фекалии от централата за биогаз в с. Труд. При нито една от проверките не е установено задимяване и нетипична миризма, съобщават от екоинспекцията. 

Два сигнала са подадени на „зеления телефон“ от представител на Сдружение „Бъдеще за село Труд“. Първият сигнал е постъпил във вторник вечерта, като от екоинспекцията са изискали кмета на селото да провери на място. Той се е отзовал веднага, но не е установил нищо нередно и е уведомил РИОСВ. 

На следващата сутрин в 8 часа директорът на РИОСВ е изпратил екип за проверка, който отново констатира липсата на каквито и да е по-особени миризми или пушек. 

Повторно екоинспекцията е сигнализирана в сряда по обед. Веднага е изпратен друг екип експерти, който извършва инспекция на обекта и остава на територията на селото до края на работния ден, за да се направи по-продължително обследване. Отново не са установени нарушения и замърсяване. 

Инспекторите са разговаряли и с жители на съседните на биоинсталацията къщи, които са отрекли наличието на неприятна миризма през последните дни. 

От екоинспекцията апелират да не се злоупотребява и гражданите да не подават неверни сигнали, тъй като по този начин се затруднява работата на институцията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 11:23

Арменската общност отбелязва 109 г. от геноцида над арменския народ

С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Тя ще премине под надслов "Дарена кръв за пролята кръв" и ще се проведе на площада пред Общината от 11 до 15 ч. Идеята е ужасът на кръвопролитията да бъде превърнат в безценен дар за живот. На днешната дата през 1915 г. в османската..

обновено на 24.04.24 в 11:23

Иван Петков-Бебето отново ще води листата на БСП в Пловдив

На свое заседание снощи Градската конференция на БСП – Пловдив подреди листата си за предстоящите парламентарни избори. С близо 71% от  гласовете социалистите определиха за водач на листата си Иван Петков.  След него се нареждат Катя Стоилова, Анастас Ангелов, Теодор Христов, Филип Бакалски, Стефан Георгиев, Пламен Назаров, Йовка Златева, Румен..

публикувано на 24.04.24 в 10:23

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици със 124 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия и др. Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки;..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 24.04.24 в 07:24