Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват самоубийството на наркозависим арестант в Пловдив

| обновено на 30.07.19 в 12:49

Арестант е починал, след като е скочил от прозорец на третия етаж на Шесто полицейско управления в Пловдив. Заради инцидентът, станал късно снощи, министърът на вътрешните работи Младен Маринов разпореди проверка . 

Досъдебно производство засклоняване към самоубийство е образувано под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

Мъжът попада в Полицейското управление в Столипиново след като бил спрян за проверка с  още двама души вчера следобед. При вида на полицаите 30 годишният изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество. 

По първоначални данни, вечерта поискал да ползва тоалетна и бил придружен дотам от полицай.  Възползвайки се от притворената врата, обаче, скочил през прозореца от третия етаж. По данни на МВР, незабавно пристигналият екип на Спешна помощ закарал мъжа в болница, където по-късно починал. Той е бил криминално проявен, в досието му са записани грабежи и наркотици. 

Районният прокурор Атанас Илиев съобщи, че в хода на досъдебното производство ще се разследват: Както мотивите защо е скочил и по каква причина, така и има ли допуснати евентуално дисциплинарни нарушения от състава на съответното Районно управление.

Срокът за това е двумесечен. По разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов случаят проверява и Дирекция „Инспекторат“към МВР. Ст. Комисар Атанас Илков коментира: За мен е една небрежност от страна на служителите, която с оглед на това, което се дава като разпореждане, като указание, като подход в такива ситуации, отново създава предпоставки да се случва такова нещо, което за мен е недопустимо.

От днес старши комисар Атанас Илков поема МВР Кърджали. По думите му, смяната категорично няма връзка със смъртта на арестанта, скочил от прозореца на 6-то РПУ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

9 са глобени с 450 лева за хвърляне на боклуци на Малката главна

Глоби в размер 450 лева наложи само за час екип на общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив. Деветима граждани са санкционирани заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.  При проверка на ул. "Райко Даскалов" ( Малката Главна ) те са хванати да изхвърлят хранителни остатъци, кашони и други отпадъци в контейнерите за смесен битов..

публикувано на 10.07.24 в 15:23

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Двама пловдивски лекари са арестувани за 72 часа за източване на Здравната каса. Районната прокуратура в Пловдив им повдигна обвинение за документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Касата.  Т ова е станало чрез съставяне на електронни документи с невярно съдържание – месечни отчети за извършена лекарска работа,..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21