Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поставят ново улично осветление около поликлиниката в „Тракия“

Започна поставянето на ново улично осветление около ДКЦ - 5 в пловдивския район „Тракия“.

„До момента в тази зона, която е една от най-посещаваните в района, имаше старо улично осветление, което много често аварираше и създаваше проблеми", обясни кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. Той уточни, че пред поликлиниката и на паркинга зад нея ще бъдат монтирани 27 стълба с енергоспестяващи светодиодни осветителни тела.

В същото време продължават огледите в целия район „Тракия“ и там, където е необходимо старото улично осветление ще бъде подменено с модерни осветителни тела.


Още от категорията

Б. Милчев от ИПБ: Ремонтираното Околовръстно е смъртоносно!

Като изключително опасна и с безсмислени ограничения определи ремонтираната отсечка от Околовръстното шосе на Пловдив шефът на Института по пътна безопасност Богдан Милчев.  По думите му, цялата организация на движението там е фатално объркана, което създава реална опасност от тежки катастрофи.  Според него,  поставените знаци са..

обновено на 11.05.21 в 15:36

Служебното правителство е ясно, оглавява го Стефан Янев

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебен премиер ще бъде Стефан Янев, съобщи прессекретариата на държавния глава. С друг указ държавният глава разпусна 45-ото Народно събрание и насрочи парламентарни избори за 11 юли.  В служебния кабинет Гълъб Донев ще е заместник..

публикувано на 11.05.21 в 13:17

Иван Тотев влезе в новата ИК на ГЕРБ

Националното събрание на ГЕРБ, което се провежда изцяло дистанционно и без присъствието на медии, избра нови членове на Изъпнителната комисия. Сред тях са досегашните пловдивски депутати Иван Тотев, който е и бивш кмет на Пловдив, и Вежди Рашидов. Останалите нови членове на Изпълнителната комисия са кметове на София Йорданка Фандъкова и на Бургас..

публикувано на 11.05.21 в 12:56

Регионален офис на „Европа директно“ беше открит в Пловдив

В Пловдив бе открит регионален офис на „Европа директно“- част от мрежа от центрове в общо 12 области в страната.  Основната задача на тези центрове е да правят връзката между регионите и европейските институции  като приоритет е да представят мнения и предложения на гражданите към централите в Брюксел и Страсбург, отбеляза Цветан Кюланов, който..

публикувано на 11.05.21 в 12:49

Ученици от Пазарджик дариха над 1400 лв. на УМБАЛ "Св. Георги"

Само за ден ученици от Първо ОУ „Свети Климент Охридски“ в Пазарджик успяха да съберат 1411,77 лева и ги дариха на Клиниката по педиатрия и звеното по Детска онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив. Парите са събрани на организирания б лаготворителен великденски базар, състоял се на 29 април. Всички ръчно изработени продукти -..

публикувано на 11.05.21 в 11:26