Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нахъсан пиар от бизнеса и ДБ качва градуса на скандалите

Ние сме в толкова активна предизборна кампания, че може би степента на напрежение и на градус никога не е била толкова висока, каза в предаването "Точно днес" социалнитеят психолог проф. Антоанета Христова. 

Това е може  би не толкова видимо от страна на политическите партии, които са парламентарно представени  и които би трябвало да се състезават  в момента най-много за вота на избирателите, а на много други политически играчи, които се опитват да разместят пластовете. 

Проф. Христова коментира опозицията като не еднозначно явление, имам предвид БСП, която е най-сериозната опозиция от гледна точка на електорат, а от друга страна, непредставените в парламента политически партии, каквито са Демократична България и онези бизнесмени, които бяха доста притиснати от специализираната прокуратура. БСП все още е в летаргичен сън по отношение на политическото си поведение, но другите два  субекта са с иключително нахъсано поведение.

Безспорно скандалните факти, които могат да бъдат напълно обективни се нуждаят от нещо второ, за да се превърнат във висока температура, в симптом.

И това второ е много добрият пиар и използването на канали, през които се интерпретира  по съответния начин случващото се така, щото да се поиска на финала какво – оставки. 

Така че това, което става сега е много голямо напрежение. В момента е пикът, тъй като имаме фон на нагласи, на който беше доказано, че българите не виждат в момента алтернатива на грешките и на второ място, се вижда изключително нахъсаното и  желание на тази група опозиция, която очертах в началото, да постигне на всяка цена успех.

Според проф. Христова реакцията на прокуратурата, която оповести час от доказателствата по разследването НАП лийкс, е неуместна от една страна, а от друга показва сериозно напрежение между държавното обвинение и съда. 

Колкото до заявката на Слави Трифонов за регистрира партията се "Няма такава държава", Антоанета Христова прогнозира, че тя намя да данесе очакваната от хората промяна.


Още от категорията

Трябва незабавно свикване на КСНС към президента

Указът на руския президент Владимир Путин за частична мобилизация не е изненада за експертната общност . Това бе очаквано предвид пораженията, които започнаха да търпят руските окупационни  войски в Украйна. Същевременно, успешното настъпление на украинските сили продължават и това именно принуди Путин, под настойчивите искания на..

обновено на 23.09.22 в 13:32

Очаква ни рецесия и висока инфлация догодина

Рецесия, рекорден дефицит и изключително висока инфлация очакват България в началото на следващата година. Това прогнозира икономистът Красен Станчев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. По думите му рецесията ще е по-ниска от тази през 2009 г., когато тя беше 5% от БВП. През 2023 г. се очаква тя да бъде около 2% от БВП. Инфлацията на..

публикувано на 23.09.22 в 10:38
Велизар Шаламанов

В Украйна може да се провокира ядрен инцидент

"Целта на референдумите и на обявената от Путин мобилизация е да отправи послание към така наречения "колективен Запад". Тяхната цел е чрез страх на принудят Запада и Украйна да приемат преговори, които да доведат до признаване на настоящата ситуация на терен". Така военният експерт и бивш министър на отбраната Велизар Шаламанов коментира по Радио..

публикувано на 23.09.22 в 10:10

Ескалира рискът конфликтът Русия-Украйна да стане глобален

Три сценария след обявената от Владимир Путив частична мобизация в Русия открои докторът по политология и експерт по сигурност и управление на кризи Искрен Иванов. Първият е Западът да продължи да снабдява с оръжие Украйна и тя да се опита да предприеме нова контраофанзива в отгово на частичната военна мобилизация. Вторият е малко по- рискован,  ако..

публикувано на 22.09.22 в 10:52

Стопанска независимост няма, свързаността дава просперитет

В момента, когато България обявява своята независимост, страната се намира в икономически подем, но определението "икономическо чудо" е по - скоро ласкаещо и малко пресилено, казва в предаването "Точно днес" професорът по Стопанска история Пенчо Пенчев. Според него независимо от тава какво говорят политиците и тогава и сега, икономическият подем не се..

публикувано на 22.09.22 в 10:22