Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Запечатаха старото депо край Стрелча

Снимка: БГНЕС

Пазарджишките екоинспектори запечатаха и пломбираха старото депо край Стрелча.

Принудителната мярка е заради системни нарушения  и нерегламентирано депониране на битови отпадъци от страна на кмета на общината. На кмета Стойно Чачов вече са съставени няколко персонални акта за това.

Въпреки предупрежденията и административните наказания закритото старо депо на Стрелча периодично се ползва, са констатирали екоинспекторите.

От миналата година община Стрелча трябва да ползва депото край Панагюрище, но транспортът до там оскъпява услугата. По тази причина общината прибягва и до нарушения, са установили експертите.

През миналия месец от РИОСВ са извършили общо 40 проверки в областта. Нерегламентирано сметище е установено край ромската махала на село Ковачево, което е предпоставка за зарази.

Незаконно сметище на строителни материали е открито и край Велинградското село Света Петка.


Още от категорията

Втора паралелка в Пловдив учи онлайн заради първолак с COVID-19

Още една паралелка в Пловдив излиза в режим на онлайн обучение от днес. Причината е положителна проба на COVID-19 при първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ".  23-ма ученици, класният ръководител и учител в занималнята са контактните на 6- годишния първокласник от  СУ „Св. Константин Кирил Философ“ Пловдив, който е Ковид – 19,..

обновено на 21.09.20 в 17:10

Калофер събра кметове на протест, премиерът им обеща финансов реванш

Мълчалив протест на кметове по проблемите на малките населени места започва в Калофер Сдружението на кметовете на кметства.  „ Днес в протеста решихме да учсатва само Управителният съвет на сдружението, 23 души ни е Управителният Съвет, от всички краища на държавата. Радваме се, че всички ще присъстват днес“, обяви в предаването „Точно днес“..

обновено на 21.09.20 в 17:10

Арестуваха четирима, отвлекли, пребили и ограбили пловдивчанин

Четирима души са арестувани за отвличане и грабеж на 44-годишен мъж. Престъплението е извършено около 1 часа след полунощ в събота,  19 септември.  Тогава в дома на мъжа позвънили двама от похитителите. Домакинът разпознал единия от тях – 22 годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор.  Нападателите го издърпали насила навън и го вкарали в..

публикувано на 21.09.20 в 16:19
Атанас Чернаев, директор на Инспекцията по труда в Пловдив

Инспекцията по труда в Пловдив откри нарушения в три фирми

Дирекция „Инспекцията по труда“ Пловдив се включи в екшън ден, който се провежда в цялата страна от служители на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ проверяват работодатели при който през последните години са установявани на случаи на работа без трудов договор.  В рамките на акцията в Пловдивска област се проверяват 13 работодатели...

публикувано на 21.09.20 в 16:13

ГЕРБ и "Кауза Пловдив" искат и.д. шеф в Онкото вместо д-р Цветков

21 общински съветници от ГЕРБ и Кауза Пловдив предлагат управителят на КОЦ-Пловдив д-р Парашкев Цветков да бъде освободен от поста и на негово място назначен временно изпълняващ длъжността до избора на титуляр.  Проектът им за решение е включен в дневния ред на сесията на местния парламент в четвъртък.  Позицията на двете групи идва, след като на..

публикувано на 21.09.20 в 15:00