Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетите ни заминаха за Европейското отборно

Националният тим на България по лека атлетика (мъже и жени) замина тази сутрин за участие в Европейския отборен шампионат - втора лига, което ще се проведе на 10-11 август във Вараждин (Хърватия). 52-ма състезатели и треньори отлетяха за Истанбул, а от там ще хванат самолета за Загреб. След това с автобус отборът ще пристигне във Вараджин.

На място в Хърватия ще ги чакат Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева, които идват съответно от Италия и Холандия. В тима ни са най-добрите български атлети в момента. В добро настроение от София отлетяха Тихомир Иванов, Габриела Петрова от СКЛА Локомотив (Пловдив), Митко Ценов, Радослава Мавродиева.

Сред тях са и още няколко състезатели от СК Актив 2013 Пловдив – Лиляна Георгиева (800 м), Кристина Борукова (400 м с препятствия, щафета 4х400 м), Габриела Георгиева (щафета 4х400 м) и Мартин Проданов (800 м, 1500 м).

Тихомир Иванов вече е получил покана за участие на диамантената лига в Париж (24 август) и за финала в Цюрих (29 август). В момента той е седми в класирането.

В надпреварата тази година влиза новото правило на ЕА за втора лига според което само първия отбор ще се качи в първа лига, а пет ще изпаднат в по-долната група.

България ще се състезава с отборите на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Kris Gran за споделената музика, приятелство и любов

 Кris Gran е роден в Бургас, завършва английската гимназия „Гео Милев“, дипломира се в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ с поп и джаз пеене, бакалавър и магистратура – педагогика на обучението по музика. С музика се занимава от 6-годишен. Пише песни в различни стилове, но ги обобщава като поп. За свой пръв учител и..

публикувано на 19.03.24 в 10:07
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш е Най-добър вратар за 2023 година

Динко Хоркаш от Локомотив (Пловдив) получи наградата за Най-добър вратар на 2023-та година на официална церемония снощи. Той спечели в анкетата на спортните журналисти с 37 гласа пред   Густаво Бусато – 32, Д аниел Наумов – 16 и  Иван Дюлгеров – 16. Хоркаш направи силни изяви на вратата на "черно-белите" през миналата година, но от тази зима е в..

публикувано на 19.03.24 в 09:30
Шампионките завършиха редовния сезон с 14 победи от 14 мача

ВК Марица започва плейофите като гост на ДКС Варна

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) стартира тази седмица четвъртфиналните плейофи в Националната волейболна лига. Съперник на момичетата на Борислав Крачанов ще бъде тимът на ДКС Варна (Варна). Същинската битка за 10-та поредна титла на тима започва на 22 март (петък) от 18:00 часа Марица ще гостува в зала "Младост 1" във Варна...

публикувано на 18.03.24 в 14:02

ЦСКА се разправи с Ботев за едно полувреме

ЦСКА София спечели с 4:0 срещу Ботев (Пловдив) в последния мач от 25-ия кръг на футболното ни първенство. С две попадения се отличи Фернандо Каранга, негови първи с червената фланелка след завръщането му в отбора тази зима, а по веднъж се разписаха Джонатан Линдсет и Матиас Фаетон. "Червените" решиха всичко до почивката, когато вкараха три гола...

публикувано на 17.03.24 в 20:27

За прошката към себе си и към рода бъдете будни

Празникът Сирни Заговезни е разпространен и се отбелязва в цяла България, като в различните краища е наричан с различни имена - Сирници, Сирни поклади, Сирница, Прошка и т.н. За прошката няма ден, но днешния казват е повеля на Душата. В тази връзка, днес началото на предаването Клуб "Неделя" поставихме с темата за силата на прошката в рода. Наш..

публикувано на 17.03.24 в 18:40