Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората в Испания са слънчеви и живеят в подредена държава

Тони Симидчиева, председател на Регионална занаятчийска камара - Пловдив се завърна от Испания, където прекара ваканцията. Тя посочи, че хората са слънчеви, усмихнати и живеят спокойно в подредена държава.
 

Хотелите са построени на самия бряг, лъскави, големи, стъклени и почти идентични с нашия Слънчев бряг. За разлика от България плажната ивица е огромна. Веднага след това започват вили и стари испански къщи. Ние бяхме в такава прекрасна къща със стар аристократичен дух. Впечатлиха ме хубавите градинки, липсата на насекоми и прах. На плажа се ядат плодове и няма нито една муха, която да досажда. Незнам как го постигат. Хората са много ведри, а вечер всички са по заведенията и се хранят навън. За мен това е показно, как се прави туризъм в една държава. Палма де Майорка е с много малки селца. Хората се борят със сурова природа, защото горещините са големи, почвата е камениста и няма вода. Всяка фермичка е изградила каменен резервоар, където се събира вода за поливане.

Това, което харесах, не мога да направя. Трябва да го направим всички ние. Ако се борим държавата да бъде добър стопанин, тогава нещата ще се получат и при нас. В Испания ДДС на хранителните продукти е 4 %, в ресторантите 10 %, а в България всичко е с 20 % ДДС. Нещо при нас е сбъркано. Да мислим, как всички заедно да си подредим държавата.

Интервюто с Тони Симидчиева е в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Васил Гърков ще замести временно Христо Златински

ПФК Локомотив Пловдив избра кой да замести временно Христо Златински. Както е известно, специалистът води в момента представителния отбор на черно-белите и няма възможност да работи пълноценно и с дублиращия тим. Поради тази причина бе определен Васил Гърков да застане временно начело на втория отбор. Младият наставник проведе вече и първа тренировка с..

публикувано на 17.10.24 в 18:04

Отличиха медалистите от пловдивските клубове

54-ма световни и европейски медалисти от пловдивските клубове получиха грамоти от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов като признание за постигнатите спортни постижения през годината. Наградени бяха и техните треньори. Това се случи на организирана от Община Пловдив церемония, която се проведе в Дом на културата „Борис Христов“...

публикувано на 17.10.24 в 17:23

Ето кога играят "Ботев" и "Локо" за Купата на България

БФС обяви програмата за първия кръг (1/16-финали) от турнира за Купата на България по футбол. Носителят на трофея "Ботев" (Пловдив) гостува на "Миньор" в Перник. Мачът е от 13:30 часа на 31 октомври (четвъртък). "Локомотив" (Пловдив) също е гост, но на Черноморец (Бургас). Сблъсъкът е от 13:30 часа на 28 октомври, понеделник. Срещата ще се играе на..

публикувано на 16.10.24 в 17:40
Бруно Акрапович застана начело на ФК

Бруно Акрапович застана начело на "Хебър"

Новият старши треньор на "Хебър" (Пазарджи) Бруно Акрапович беше представен на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Пазарджик. "Повикаха ме на среща, видяхме се на разговор. Аз имах желание да продължа работа в България", коментира Акрапович на срещата с медиите. "Знам в каква ситуация се намира в клуба, но съм готов да помагам на отбора,..

публикувано на 16.10.24 в 12:35
България, национален отбор по футбол

Северна Ирландия ни унижи с 5:0, Десподов пропусна дузпа

България претърпя тежка загуба с 0:5 при гостуването си на Северна Ирландия в среща от четвъртия кръг на Група „С3“ на турнира Лига на нациите. Поражението бе първо за „лъвовете“ в тазгодишното издание на надпреварата, както и първо под ръководството на Илиан Илиев. Домакините от Северна Ирландия решиха всичко през първите 45 минути, в които..

публикувано на 16.10.24 в 08:12