Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив отбелязва Международния ден на младежта

С откриване на фотоизложба “Добрите дела в обектива” в Пловдив ще бъде отбелязан Международният ден на младежта – 12 август. 

Събитието, организирано от Асоциация “Голям брат Голяма сестра – България”, ще се състои от 18 часа в Галерия “Plovediv”,  Капана, ул. Куртевич 3, като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

Посетителите ще имат възможността да разгледат 20 ескпонирани изображения, уловили активността на младите хора в Пловдив, техни доброволчески, благотворителни инициативи и лични добротворчески истории. 

Авторите са млади пловдивчани, непрофесионалнисти в областта на фотографията, на възраст от 15 до 30 години. Работите им бяха селектирани след провеждане на онлайн конкурс.

Изложбата може да бъда видяна до 06.09.2019, всеки ден от вторник до неделя, от 10:00 до 19:00 часа. Входът е свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията в Пловдив задържа трима души, източвали банкови сметки

Участници в схема за източване на чужди банкови сметки са задържани при спецакция на служители от отдел "Икономическа полиция" в Пловдив. В ареста са 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже – на 41 и 59 години. Операцията е проведена след придобита оперативна информация, че тримата участват в схема за изготвяне и..

публикувано на 25.08.24 в 11:02

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището. След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при..

обновено на 25.08.24 в 09:56

Международната колоездачна обиколка преминава по Подбалканския път

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България.  За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще стартира от..

публикувано на 25.08.24 в 09:54

Огнеборците угасиха пожар във вилната зона на Белащица

Пожар във вилната зона на пловдивското село Белащица горя снощи. Огънят е потушен след намесата на пожарникарите и с помощта на местните жители. Горенето тръгнало от частен имот и бързо обхванало района на близките къщи, но бързата намеса на огнеборците предотвратила по-сериозни щети. Огънят е напълно потушен, като няма опасност за..

публикувано на 25.08.24 в 07:44

Мирно шествие проведоха украинските бежанци в Пловдив

Мирно шествие под надслов „С Украйна в сърцето!“ се проведе тази вечер в Пловдив. То тръгна от дом „Левски“ на Главната и завърши пред общината.   Организатор на събитието за  33-та годишнина от независимостта на Украйна е фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с деца и жени, пристигнали в Пловдив, заради войната в Украйна откриха и поддържат..

обновено на 24.08.24 в 23:53