Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Най-важното за успеха е да имаш мотивация

4
Радослав Димитров със златен медал от друга Международна олимпиада по информатика - в Казахстан през 2019

Единственият българин със златен медал от Международната олимпиада по информатика в Баку наесен заминава да учи в Оксфорд. Радослав Димитров е възпитаник на пловдивската Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“. 

За последните пет години в паралелката по системно програмиране в образцоввото училище той печели общо 35 отличия. От тях 15 са от национални, а 3 – от международни и световни олипмиади. Златният медал от Международната олимпиада по информатика, с който се върна снощи от Баку, е най-високото му отличие.

Със сигурност му се зарадвах, тъй като цялото време, което съм инвестирал, един вид ми се отплати. И  тъй като ми беше по-скоро последното състезание като ученик, беше доста добър край като ученическа състезателна кариера.

Този край носи на Радослав поне две начала -  първата му работа и студентството. В момента е стажант в софийска фирма и пише част от софтуера на платформа за онлайн пазаруване. А наесен започва да учи компютърни науки в Оксфордския университет.

Бих искал да правя нещо, което е значимо за хората и нещо, което по-скоро би било удобно да подобри начина на живот или процесите, които извършваме.  

Според Радослав, най-важното за успеха е да имаш мотивация. 

Първото си интервю златният медалист даде за предаването Точно днес на Радио Пловдив. Очаквайте го на 13 август.

Галерия

Още от категорията

Няма да допуснем лов на вещици заради "фалшиви" болнични

Не съм виждал фалшив болничен и не мога да кажа кой е такъв, каза в интервю за Радио Пловдив д–р Николай Брънзалов, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и зам.-  председател на БЛС.  По думите му темата е преекспонирана.  Възможно е да има случаи, в които реалното състояние на пациентите на кореспондира с отразеното в..

публикувано на 25.02.20 в 14:46

Дават "Пълдин туринвест" на главния прокурор

Парламентарната комисия за борба с корупцията сезира главния прокурор Иван Гешев за смесеното дружество "Пълдин   туринвест" в Пловдив. Решението е взето днес следобед, съобщи председателят на комисията Борис Ячев. Преписката  ще бъде внесена до ден-два. Преписката към централната власт стартира още през 2016 година, когато още..

публикувано на 25.02.20 в 10:17

Работещите в БНР ще получат достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в националното радио ще бъдат увеличени, заяви генералният директор на БНР Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив. В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия , заради полученото най- ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

публикувано на 24.02.20 в 15:35

150-години Българска екзархия отбелязва Гражданският клуб

Тази година  се отбелязва 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия. На 28 февруари 1870 с ферман на султан Абдул Азис е провъзгласено създаването на самостоятелна българска църква под името „Българска екзархия“.С нейното учредяване българската нация извоюва своя първи успех по пътя на националното  признаване. Българската екзахия се..

публикувано на 24.02.20 в 10:18
Георги Киряков

Главният прокурор не бива да се държи като политически играч

В програма "Точно днес" говорим за  кризите - неизбежни и предизвикани, в политическите и обществени нрави и властване. Коментар на политолога  Георги Киряков . Киряков каза, че на първо място от обществено-политическите сюжети, които продължават, откроява работата на прокуратурата. Единият фронт е срещу широкото понятие приватизация, а така също..

публикувано на 24.02.20 в 09:57