Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият МВР шеф в Пловдив с първа спецоперация срещу шума и за пътната безопасност

При специализирана полицейска операция на територията на пловдивска област са проверeни 134 увеселителни и питейни заведения, 318 коли и 686 души. 

При спрените за проверка  моторни превозни средства са констатирани 37 нарушения на Закона за движение по пътищата, като в три от случаите водачи са били под въздействие на алкохол или наркотични вещества. 

Документирани са и други 25 нарушения по Закона за българските документи. 

Трима непълнолетни са установени в нощни заведения след 22 часа без придружител. 

За нарушение на Закона за защита от шума в околната среда е съставен един акт, а други 10 по общинските наредби за осигуряване на обществения ред.

Общо служителите са съставили 46 акта и са издали  30 глоби с фиш. С протоколи по Закона за МВР са предупредени 33-ма души. Образувани са 5 досъдебни производства, четирима са били задържани с полицейски заповеди. 

Спрециализираната операция е по нареждане  на новия директор  на ОДМВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и е осъществена от екипи на полицията,пожарната и данъчните.


Още от категорията

Пловдив помага на Пазарджик за лечение на пациенти с Ковид-19

Пациентите с коронавирус в тежко състояние от Пазарджик ще бъдат лекувани в УМБАЛ Пълмед Пловдив и Уни Хоспитал – Панагюрище, реши Областният медицински щаб в Пазарджик.  Спешната мярка се налага заради продължаващата карантина на медицинския персонал от Интензивното отделение на МБАЛ Пазарджик. Лечебното заведение продължава да обслужва всички..

публикувано на 27.05.20 в 15:41

Д-р Иван Димитров отново обвиняем, отмениха оправдателната присъда

Апелативен съд – Пловдив отмени изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд спрямо доктор Иван Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание. Подсъдимият беше оправдан от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.03.2018 г. при условията на превишаване пределите на..

обновено на 27.05.20 в 14:20

Пловдивски еколози спасиха две птици от защитени видове

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за диви животни в Стара Загора две бедстващи птици от защитени видове.  Керкенез със счупено крило и горска ушата сова с наранено око бяха намерени край Пловдив и прибрани само ден, след като екоинспекцията беше алармирана чрез „зеления телефон“. Керкенезът, наричан още..

публикувано на 27.05.20 в 13:24

Полицаят, покрил телефонни измамници, е с нова присъда

Пловдивският Апелативен съд отмени оправдателната присъда, издадена по едно от двете обвинения срещу бившия началник на охранителна полиция в Трето РУ Стоян Павлов.  Той бе подсъдим преди три години за вземането на 300 лв. подкуп срещу полицейски „чадър“ от телефонни измамници, направили удар за 1300 лв.  Висшият полицай получи условна присъда за..

обновено на 27.05.20 в 13:11
Обща стая в Дневния център към КСУ

Социално заведение има нужда от предпазни средства

Дневният център за пълнолетни с увреждания към Комплекса за социални услуги „Свети Георги“ в Пловдив се нуждае от дезинфекциращ гел за ръце и предпазни шлемове за персонала.  Във фейсбук страницата си социалното заведение се обръща към бъдещи дарители с уточнението:  „На този етап са ни необходими не повече от 10 бр. гелове и 10 бр. шлемове...

публикувано на 27.05.20 в 12:22