Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заловиха измамница, обрала пенсионер с обещание за операция

Пловдивските криминалисти задържаха 48- годишна жена от Йоаким Груево, измамила възрастен мъж с 3 800 лева и мобилен телефон със сим карта.

В средата на юли близки на 78-годишен пловдивчанин установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и потърсили помощ в полицията. 

В хода на разследването е станало ясно, че жената видяла трудноподвижния мъж на улицата и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става. Без да се двоуми той се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до банкомат. 

Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка и на следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и й предал още 3000 лева. Освен това го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име. 

При задържането й измамничката  направила самопризнания като възстановила част от отнетата сума на пенсионера. 

С постановление на Районна прокуратура на жената е повдигнато обвинение за измама, което предвижда лишаване от свобода до шест години. Тя е освободена от ареста срещу парична гаранция.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 17.02.20 в 17:41

Пламна грип във ферма за патици в Раковски

Българската агенция по безопасност на храните констатира първо огнище през 2020 година на Инфлуенца по птиците в България. Националната референтна лаборатория  потвърди огнище на високопатогенна Инфлуенца H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици в Раковски. В момента на регистриране на огнището във фермата се отглеждат 5 830..

публикувано на 17.02.20 в 14:43

Арестуваха много пияна шофьорка, носила и синтетична дрога

Полицията в Пазарджик задържа 42-годишна жена, седнала зад волана след употреба на солидно количество алкохол. Тестът с дрегер отчел 2,5 промила алкохолна концентрация в кръвта й.  Леката кола на пазарджиклийката била спряна рано сутринта вчера на бензиностанция на изхода на града. При проверката на автопатрула от сектор „Пътна полиция“ се..

публикувано на 17.02.20 в 13:39

Арестуваха двама, обирали монетите от фонтана на Бачковския манастир

Двама мъже са арестувани докато крадат монети от фонтана на Бачковския манастир. Кражбата е забелязана от 19- годишен посетител на обителта, който подал сигнал в полицията.  Задържаните са 22- годишен мъж от Асеновград и 6- години по- голям от него жител на Садово. И двамата са криминално проявени. В момента те са задържани за 24 часа като случаят..

обновено на 17.02.20 в 13:22

Грипът официално си тръгна от Пловдив

Р егионалната здравна инспекция в Пловдив отмени ограничителните мерки, въведени в края на януари заради грипната епидемия. Това означава, че от днес се възстановяват свижданията в болници, плановите операции, детските и женските консултации.  Причината е спадът, който бележи заболеваемостта от остри респираторни инфекции и грип. По последни..

публикувано на 17.02.20 в 12:03