Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МВР и АПИ обсъждат в Пловдив пътната безопасност

Пловдив е домакин на двудневен семинар, организиран от МВР и Главна дирекция „Национална полиция“. 

За откриването по обед пристигат зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главния секретар на МВР Ивайло Иванов, председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, директорите на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Ще бъдат засегнати теми, свързани с пътно-транспортния травматизъм в страната, ТОЛ системата, както и употребата на алкохол и наркотични вещества от шофьорите. 

Назначеният наскоро шеф на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев ще представи ситуацията в региона. Очаква се да присъстват представители на всички областни структури на пътна и охранителна полиция в страната. 


Още от категорията

Ново свлачище блокира пътя след Нареченски бани

Ново свлачище рухна на пътя   от Асеновград към Нареченски бани надвечер.  Срутището е малко след Нареченски бани.  Очаква се почистваща техника, а екипи на полицията регулират движението в участъка, което се осъществява само в едната лента. Затруднението за шофьорите е по пътя в посока Смолян. 

публикувано на 26.02.21 в 19:35

Официално! Заведенията отварят от 1 март

От 1 март, между 06:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със  своя заповед, издадена..

публикувано на 26.02.21 в 18:45

ВиК изгражда дублиращите кладенци, за да има чиста вода за Брестовица

ВиК – Пловдив започна изграждането на дублиращите тръбни кладенци  за питейно - битово водоснабдяване на с. Брестовица, снабдени с потопяеми помпи, електрозахранване и автоматика.  Стартът бе даден от областния  управител  Дани Каназирева и  управителя на водното дружество Спартак Николов. Новите водоизточници ще са три,  ще дублират старите и се..

публикувано на 26.02.21 в 15:28

Пловдив иска общ фонд да събира пари за депото в Цалапица

Община Стамболийски през март ще изплати задълженията си за ползването на регионалното депо за отпадъци край Цалапица. Това бе съобщено на днешното заседание в община Пловдив на Регионалното сдружение за управление на отпадъците.  От другият длъжник-община „Родопи“ са изразили готовност да платят частично задължението си.   Преди година кметът..

публикувано на 26.02.21 в 14:02

Пловдив очаква близо 10 милиона лева от общинска собственост

9 милиона 936 хиляди лева са очакваните от местната власт в Пловдив приходи от общинската собственост през тази година. Програмата за управлението й ще се обсъжда и гласува на сесия на Общинския съвет във вторник, когато ще се приеме и бюджетът на града за 2021-ва година.  От наеми на жилища общината очаква да събере 1,5 милиона лева, а от..

публикувано на 26.02.21 в 13:55