Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Празник край живописния язовир „Голям Беглик“ в Родопите

Музиканти, артисти, акробати, поети и художници от цялата страна се събират под небето на Родопа планина

Край язовира "Голям Беглик" в Баташкия дял на Родопите днес се открива Петият фестивал за алтернативна култура "Беглика", който ще продължи до 18 август. 

Организаторите са подготвили активности за всички възрасти. Ще има образователни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия. 

В програмата са включени също планински преходи, какаова церемония, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата. Зрителите ще могат да присъстват и на театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и социално предприемачество. 

Предвидена е музикална сцена, на която ще се качат „Мерак Стандарт”, Zeyra, Vataff Project, Dharba. Към тях обаче вероятно ще се присъединят и нови участници, които на място ще имат възможност да заявят желание за участие.


Още от категорията

В деня на майчиния език д-р Ани Кеврокян представя книга за дедите си

В деня на майчиния език д-р Ани Кеврокян представя книгата си „Наследството на Текирдах”. В  хайета на Балабанова къща в Стария Пловдив от 18 часа за нея ще говорятписателката Елена Диварова и Донка Налбантова от „Старинен Пловдив“. Това е пътуване по литературно-документалната нишка на миналото, в което разказът за дедите ми,..

публикувано на 21.02.20 в 08:09

„Една обиколка на земното кълбо“ в НБ „Иван Вазов“

Тази вечер от 18.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена книгата на Диана Чавдарова „Една обиколка на земното кълбо“. На пръв поглед изглежда, че става дума за поредния пътепис. Но не е така, защото авторката разказва в истинския смисъл на думата от „първо лице“. Диана Чавдарова е от Ботевград,..

публикувано на 21.02.20 в 06:45

Представят книгата на Неда Антонова за Преподобна Стойна

Литературна среща с писателката Неда Антонова ще се проведе от 18,30 часа в конферентната зала на хотел „Марица“. Авторката ще представи книгата си „Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица“, второ допълнено издание на издателство „Факел“. Неда Антонова е автор на тетралогията исторически романи "Войната свърши в четвъртък", "Не..

публикувано на 21.02.20 в 06:39

Насърчават детското четене с лекция в библиотеката

В програмата на „Младият Пловдив чете“  днес е включена тема за развитието на читателската интелигентност у децата.  Лекторът  Валентина Стоева е с дългогодишен и иновативен  опит в насърчаване на детското четене. Тя е докторант по “Теория на четенето” в СУ “Св. Климент Охридски”  и председател на фондацията за насърчаването на детското..

обновено на 20.02.20 в 10:05
Г-ца Анка Ламбрева при пристигането в маорската задруга - посрещането става с допиране на носовете вместо целувка (на снимката вляво) и корицата на книгата (вдясно)

Откриват изложба за първата българка, обиколила света

В Карлово тържествено ще бъде отбелязана 125-та годишнина от рождението на първата българка околосветска пътешественичка Анна Ламбр ева. По професия тя е медицинска сестра, а по призвание – писател и пътешественик.  Родена е в Карлово на 22 февруари 1895 г. в семейство с 5 деца, а си отива от света 4 дни, преди да навърши 81 години - на 18..

публикувано на 20.02.20 в 07:18