Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица срещу Сокол (Марково) в областния финал за Купата

Марица (Пловдив) победи с 2:1 като гост Борислав (Първомай) в мач от 2-ри кръг на областния етап в турнира за Купата на България и се класира за обласния финал. Постигнатият успех е четвърти пореден от четири мача за “жълто-сините”.

През първото полувреме Марица бе по-добрият отбор на терена на градския стадион в Първомай, като пловдивчани създадоха повече чисти положения, но не съумяха да ги оползотворят. На два пъти Олджай Алиев имаше възможност да открие, като особено фрапантен бе първият пропуск. Георги Георгиев на два пъти, Тодор Тимонов и Иван Мицев също имаха възможности за гол.

Очевадна засада в средата на полувремето бе пропусната по някаква причина от страничния рефер Ириней Бодуров, а в края на първата част главният съдия Владимир Вълков отсъди дузпа в полза на домакините от Първомай. Шабан Османов реализира и откри резултата.

Втората част започна с добро положение за домакините, при което Добревски имаше шанс пред себе си, но Илия Николов се справи. Почти веднага след това, в 49-та минута, Георги Георгиев изравни с добър удар, след асистенция на Иван Мицев. Марица продължи да бъде по-дейният отбор и в 75-та минута стигна до обрат за 1:2. Ценното попадение отбеляза отново Георги Георгиев с глава след центриране на Джунейт Узунов. До края на мача не се случи нещо интересно и той завърши с победа за Марица.

Пловдивчани отново дадоха жертви. Проблемите около състава на “жълто-сините” се задълбочават още повече, след като Йордан Пейчинов и Джунейт Узунов бяха заменени принудително заради контузии.

Така съвсем заслужено Марица се класира на областния финал, където ще срещне Сокол”(Марково). “Соколите” победиха с 3:1 като гости изпаднавия в “А” ОФГ тим на Асеновец. Реферът бе изведен с полиция, тъй като феновете на домакините претендираха за гол при 1:2. Топката се удари в гредата и тупна около голлинията, но според рефера не е преминала с целия си обем.

Областният финал ще се играе идната сряда от 18:00 часа на стадион “Марица”. Преди това момчетата на Борислав Караматев гостуват на Карнобат в шампионатен двубой от Трета лига - Югоизточна група.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17