Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Марица (Пловдив) с пета поредна победа

Марица (Пловдив) победи с 3:1 като гост състава на ОФК Карнобат в мач от 3-ти кръг на Трета лига – Югоизточна група. Пловдивчани изграха добър мач и записаха пета поредна победа – три в шампионатни двубои и два в турнира за Купата на България.

“Жълто-сините” са с пълен актив от 9 точки и делят първото място в класирането заедно с отборите на Загорец и Черноморец.

 Христо Янчев откри резултата в 28-та минута след двойно подаване с Олджай Алиев. В 67-та минута добри индивидуални действия и още по-добър пас на Тодор Тимонов към Георги Георгиев доведоха до нов гол във вратата на ОФК Карнобат. Само три минути по-късно младиат Милен Танчев буквално разстреля вратаря от около 25 метра с мощен шут,

До края на мача нови голове не бяха отбелязани, но Йордан Пейчинов получи червен картон, поради което той ще пропусне следващия мач на своя тим.

На Марица предстоят две поредни домакинства срещу един и същи отбор през следващата седмица. В сряда от 18:00 часа “жълто-сините” приемат Сокол (Марково) в областен финал в турнира за Купата на България, който може да следите в пряко предаване по Радио Пловдив.

В събота възпитаниците на Борислав Караматев ще се изправят срещу същия съперник и в мач за първенство отново в 18:00 часа.

Резултатиге: ФК Ямбол 1915 - Гигант (Съединение) 1:1, Загорец (Нова Загора) - Левски (Карлово) 5:1, Атлетик (Куклен) - ФК Хасково 1957 1:0, Димитровград 1947 - Розова долина (Казанлък) 2:2, Несебър - Созопол 1:1, Свиленград 1921 (Свиленград) - Борислав 2009 (Първомай) 6:1, Карнобат - Марица 1921 (Пловдив) 1:3, Черноморец 1919 (Бургас) - Миньор (Раднево) 1:0, Сокол (Марково) - Родопа (Смолян) - днес от 18:00 ч.                   - 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17

Португалци или швейцарци чакат "Ботев" за ЛК

Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Цюрих - Витория Гимараеш в плейофите на Лигата на Конференциите. Това отреди тегленият жребий в "Дома на европейския футбол" в Нион. За да стигнат до плейофите, "канарчетата" трябва да отстранят Жрински Мостар. Сблъсъците от плейофната фаза на турнира са на 22 и 29 август, като в първия мач..

публикувано на 05.08.24 в 15:21

"Ботев" победи с 1:0 "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на "Крумовград" в среща от третия кръг в шампионата, а единственото попадение на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ бе дело на Джеймс Ето’о в 52-ата минута. „Канарчетата“ започнаха двубоя по-активно и в 9-ата минута опит на Антоан Конте с глава бе отразен от Янко Георгиев. След половин час футбол..

публикувано на 05.08.24 в 09:57

Локо с първа загуба за сезона - 0:2 от "Левски"

"Локомотив" (Пловдив) загуби от "Левски" (София) в мач от третия кръг на Първа лига. “Черно-белите” отстъпиха с 0:2 на “сините” и допуснаха първа загуба в шампионата. В 9-та минута гостите успяха да открият резултата. Асими Фадига бе изведен на добра позиция фронтално срещу Луков и се разписа за 0:1. В 15-ата минута "Локомотив" беше близо до..

публикувано на 03.08.24 в 12:36

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

обновено на 02.08.24 в 21:23