Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Запали се и сметището край Карлово

Пожарът вече е загасен, на място остават да дежурят пожарни коли, каза кметът Кабаиванов

| обновено на 21.08.19 в 14:14

Пожарът е избухнал рано тази сутрин. Огънят е обхванал площ от около 200 кв. метра, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Противопожарната служба Петър Тосков. 

Два автомобила с огнеборци са гасили огнището, чиято дълбочина все още не се знае. 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че пожарът вече е загасен, като на място остават да дежурят пожарни коли, за да не се допусне ново разпалване на огъня. 

Няма обгазяване на района, пушекът не е достигнал Карлово, увери Емил Кабаиванов. 

От РИОСВ - Пловдив е изпратена  мобилна лаборатория за замерване качеството на въздуха. 

Огнището, магар и загасено, все още тлее и дими, казаха от противопожарната служба. 

Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 18.02.20 в 10:28

Кметът прави отчет на първите си 100 дни

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и 9-мата му заместници ще направят своеобразен отчет  по повод първите 100 дни от новия управленски мандат.  Събитието ще се проведе в голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. 

обновено на 18.02.20 в 10:28

Община Девин с дългове за почти три милиона

2 млн и 700 хил лв са дълговете на Община Девин.  Общинското ръководство предвижда да възложи административен одит за оценка как функционира администрацията и вътрешен одит за установяване на финансовото състояние на Общинската администрация.  Чуйте репортажът на Радостина Чернокова. 

публикувано на 18.02.20 в 10:27

10 дни проблем с водата в Пещера

В рамките на 10 дни град Пещера ще е с нарушено водоподаване заради извънпланов ремонт на утаител, пречистващ питейната вода от карстов извор „Новомахленски“.  От ВиК дружеството предупреждават, че водното налягане във водопроводната мрежа ще бъде намалено, основно в „ниската зона“, от която се захранва централната част на града.  Ремонтните..

публикувано на 18.02.20 в 10:10

Преасфалтират ул. „Съединение“ в район „Тракия“

Заради преасфалтиране на ул. „Съединение“ в район „Тракия“ от днес до 4 март се въвежда временна организация на движението в участъка от бул. „Шипка“ до ул. „Генерал Кесяков“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Преминаването на автобусите от масовия обществен вътрешноградски транспорт и леките автомобили се пренасочва в две..

публикувано на 18.02.20 в 08:32