Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военослужещ от Карловската бригада залови крадец, ограбил жена

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада предотврати престъпление над беззащитна жена. По време на домашен отпуск, на 09 август 2019 г. около 12.00 часа по обяд в Карлово старши сержант Цвятко Делков чува викове за помощ от беззащитна жена, която току-що е била ограбена.
Той реагира незабавно,  тръгва след извършителя на кражбата и след кратко преследване успява да го догони и задържи до пристигането на органите на МВР. 
С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на практика успява да попречи на крадеца да предаде на своите съучастници откраднатите лични вещи, документи и портфейл на потърпевшата, съобщиха днес от Министерството на отбраната. В писмо до бригадата прокуратурата в Карлово изказа благодарност за достойната постъпка на старши сержанта. 
Той е на служба в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 г. Това е поредният случай на проявен граждански дълг от военнослужещ от бригадата, припомнят оттам. Преди няколко месеца ефрейтор Никола Върбанов спаси дете в буйните води на водопад „Сучурум”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Прокуратурата иска бияча на Дебора обратно в ареста

Старозагорската прокуратура официално поиска от Пловдивския Окръжен съд връщането в ареста на Георги Георгиев, подсъдим по делото „Дебора“. Той бе пуснат под домашен арест на последното съдебно заседание на 30 юли от Районния съд. Срещу Георгиев има три обвинения - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна..

обновено на 05.08.24 в 14:46

Рецидивист без билет нападна машинист и кондуктор във влака за Панагюрище

31-годишен панагюрец нападна машиниста на влака Пловдив - Панагюрище, съобщиха от полицията в Пловдив. До агресията се стигнало, след като кондукторът направил забележка на мъжа, който се качил без билет във влака и легнал на няколко седалки. При предупреждението да слезе от композицията пътникът се разярил и първо се опитал да се..

публикувано на 05.08.24 в 13:21

Започна лятната антиспин кампания "БезОпасна ваканция"

„БезОпасна ваканция“ е мотото на лятната АНТИСПИН кампания, която Министерство на здравеопазването стартира за поредна година. Целта на кампанията е повишаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално разпространявани инфекции.  В тази връзка РЗИ Пловдив организира..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

В тежко, но стабилно състояние е детето, пострадало в Созопол

Детето, пострадало на плаж в Созопол, е в тежко, но стабилизирано състояние. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н.И.Пирогов", където пациентът беше приет.  Нощта е преминала спокойно. Детето остава за лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на лечебното заведение...

публикувано на 05.08.24 в 08:58

Слънчево време днес, с температури до 33 градуса

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, след обяд и над планинските райони. На отделни места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, в Пловдив –..

публикувано на 05.08.24 в 08:27