Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Военослужещ от Карловската бригада залови крадец, ограбил жена

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада предотврати престъпление над беззащитна жена. По време на домашен отпуск, на 09 август 2019 г. около 12.00 часа по обяд в Карлово старши сержант Цвятко Делков чува викове за помощ от беззащитна жена, която току-що е била ограбена.
Той реагира незабавно,  тръгва след извършителя на кражбата и след кратко преследване успява да го догони и задържи до пристигането на органите на МВР. 
С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на практика успява да попречи на крадеца да предаде на своите съучастници откраднатите лични вещи, документи и портфейл на потърпевшата, съобщиха днес от Министерството на отбраната. В писмо до бригадата прокуратурата в Карлово изказа благодарност за достойната постъпка на старши сержанта. 
Той е на служба в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 г. Това е поредният случай на проявен граждански дълг от военнослужещ от бригадата, припомнят оттам. Преди няколко месеца ефрейтор Никола Върбанов спаси дете в буйните води на водопад „Сучурум”.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 23.01.20 в 06:10

Местят ромите, настанили се до сладкарския цех в Кадиево

До началото на март незаконните постройки на 9-членно ромско семейство, настанило се до оградата на сладкарски цех в село Кадиево, община „Родопи“, трябва да бъдат премахнати. „Констативният протокол за незаконно строителство ще бъде връчен днес“, заяви областният управител Дани Каназирева. Сигнализирани са социалните служби, които да..

обновено на 22.01.20 в 17:12

В онкокомисиите в КОЦ - Пловдив вече ще има и психолог

Комплексният онкологичен център в Пловдив е първият в страната, който включи психолог в онкокомисиииите.  „Някои от пациентите са свръх напрегнати, прекалено разтревожени, шокирани, а по- възрастните и с допълнителни заболявания, които се нуждаят от по-дълги обяснения“ – обясни решението управителят  на лечебното заведение д-р Парашкев Цветков...

публикувано на 22.01.20 в 15:43

В село Труд спасиха ястреб в беда

Експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха ястреб в безпомощно състояние, намерен в двор на къща в село Труд. Те са реагирали на сигнал, получен на „зеления телефон“ на екоинспекцията и публикации в социалните мрежи. Птицата е екземпляр от вида Малък ястреб  и  не може да лети. Тя е изпратена в Спасителния център на СНЦ „Зелени Балкани“ в Стара..

публикувано на 22.01.20 в 15:38

Без грипна ваканция засега в Пловдив

Няма повишаване на заболеваемостта  от остри респираторни заболявания в Пловдив и в областта. Това заяви директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ - Пловдив д-р Моника Троянчева. По думите й е отчетен дори лек спад в сравнение с предишните дни. Нивото на заболеваемостта на този етап е 113,52 на 10 000, което е недостатъчно..

публикувано на 22.01.20 в 15:33