Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма замърсяване на въздуха в Карлово след пожара на сметището

Резултатите от измерванията за качеството на въздуха от мобилната автоматична станция, поставена в Карлово заради вчерашния пожар в сметището край града не показват превишения, съобщиха от РИОСВ – Пловдив.  

За 24 часово наблюдение отчетените стойности на фини прахови частици, серен диоксид, азотен диоксид и въглероден оксид са дори под максимално допустимите , показват лабораторните данни. 

Пожарът възникна вчера рано сутринта в Клетка № 3 на регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Карлово и Хисаря. Той се разгоря на площ от около 150 кв. м, но бе овладян още предиобед на същия ден.

Въпреки първоначалните облаци дим и остра миризма, усетена в близките села, до обгазяване не се стигна, увери кметът на Карлово Емил Кабаиванов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Асеновградският отряд набира нови доброволци

Доброволно формирование (ДФ) "Асеневци" към община Асеновград обявява нов конкурс за набиране на доброволци. Кандидатите трябва да са навършили пълнолетие и да са физически и психически здрави.  Неведнъж доброволците са се включвали в помощ при спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, акции по издирване и спасяване, както и в др...

публикувано на 08.05.24 в 11:15

Очакват се валежи, има условия за градушки

Над страната днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология. Ще има условия за градушки.  Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър..

обновено на 08.05.24 в 11:07

Гръцкият съд оправда изцяло Тошко Тодоров - Машора

Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово е оправдан изцяло от съда в Гърция по обвинението в трафик на мигранти. Това съобщи пред Радио Пловдив адвокатът му Гънчо Гънчев.  Машора беше задържан през ноември 2021 г. по издадена от гръцките власти европейска заповед за арест и прекара няколко дни в ареста в Пловдив.  Гръцката прокуратура..

обновено на 08.05.24 в 11:06

В Пловдив се провежда кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов ще посетят Пловдив в рамките на започналата в началото на месец април национална кампания на конфедерацията под мотото „По-високи доходи с твоя синдикат“.  Те ще проведат срещи с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с ръководството на..

обновено на 08.05.24 в 09:29

Известни имена в борбата срещу човешкия папилома вирус в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 09:29