Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трибют за Радой Ралин в „Алтер его”

| обновено на 24.08.19 в 16:12

Цялото предаване „Алтер его” ще бъде посветено на Радой Ралин! Ще разговаряме за него със сина му Кин Стоянов. Ще звучат стихове, епиграми и послания с гласа на българския Езоп. Ще чуем и песни по негови текстове. Бъдете с нас, за да си спомним за най-големия сатирик на България.

$Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – слушайте ни, защото there is no six - five!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

ГХГ показва изложба от рисунки голям формат от 5 пленера

По повод 5-тия Международен пленер Рисунка голям формат „Диалог“ Градската художествена галерия и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства откриват днес ретроспективна изложба с творби, създадени от артистите по време на изминалите пленери.  Първият е организиран през 2016 г. по инициатива на НГСЕИ – Пловдив и в него участват..

публикувано на 14.08.20 в 10:09

В "Срещите" разговор за новия роман на Неда Антонова

Тази събота в „Срещите” предлагаме разговор с автора на все още непоявилият се на книжния пазар роман „Безмълвие - греховната младост на Паисий Хилендарски”.  С Неда Антонова ще поповдигнем завесата около тази интересна личност. Защо младостта му е греховна? Защо избира пътя на монашеството? Кога разбира, че историята осигурява духовния имунитет на..

обновено на 14.08.20 в 09:51

В Пампорово служат празнична вечерня за Св. Богородица

В навечерието на храмовия празник на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в курорта Пампорово тази вечер от 18 часа ще бъде отслужена празнична Вечерня с последованието  „Опело на Пресвета Богородица“.  За поклонниците от Смолян Църковното настоятелство организира микробус, който ще тръгне в 17,20 часа от смолянския кв. Горно Райково...

публикувано на 14.08.20 в 08:22

Актьори режисират себе си на сцената на Кукления театър

Първата професионална трупа за изпровизационен театър в България „Ха-Ха-ХА“ излиза на откритата сцена  на Държавен Куклен Театър - Пловдив.   Спектакълът, който никога не може да се повтори, е като традиционния театър, но без предварително написан текст. Актьорите играят, режисирайки се сами помежду си, като измислят сюжета на момента,..

публикувано на 13.08.20 в 09:35

Джаз и изложба на художници от Розовец в галерия „Arsenal of art“

Тази вечер почитателите на джаз и блус изпълнения на живо, могат да се насладят на любимата си музика. „Това се случва всяка сряда“, каза за Радио Пловдив галеристът Ангел Гешев. Той разказа за изложбата на художниците от село Розовец, която го изненадва с големия интереса от страна на посетители и медии. Посвещава я на майка си, и своя род от..

публикувано на 12.08.20 в 13:01