Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дилър на дрога в пазарджишко - под стража

40 годишен дилър на наркотици от Пазарджик е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Съда след като бе заловен при акция на местната полиция. Криминалистите са работили по случая няколко месеца под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. 

Мъжът, който е  наркозависим и с криминално досие, е разпространявал основно марихуана, амфетамин и метадон в областния град и в региона. В дома му при полицейската акция са открити електронна везна, металдетектор, старинна монета, нерегистрирана пневматична пушка и  84 грама суха листна маса, която при полевия наркотест е реагирала положително на марихуана. Предстои да се установи дали пушката не е преработена за стрелба с малокалибрени боеприпаси. 

Продължават процесуалните действия за документиране на престъпната му дейност, съобщиха от МВР Пазарджик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора"

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора". Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители. От 7,10 ч. 25 военнослужещи с 3 броя техника от 4-ти артилерийски полк тази сутрин помагат в гасенето на пожара в района на язовир „40-те извора“, Община Асеновград, Област..

обновено на 31.07.24 в 13:14

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07

Остава в сила забраната за плаване в яз. Доспат

Остава в сила забраната за плаването на лодки и други плавателни съдове в язовир Доспат, откъдето два френски самолета зареждат вода. Втори ден самолетите участват в гасенето на пожара до гръцката граница, уточняват от Общинската администрация в Доспат. Самолетите прелитат периодично до яз. Доспат и зареждат вода, а зареждането става на интервал от..

публикувано на 31.07.24 в 10:26

Военните обезвредиха ръчна граната, открита в Пловдив

Военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Пловдив.  Ръчната граната е намерена на бул. „Асеновградско шосе“. Боеприпасът е транспортиран и унищожен от военните на учебния полигон „Червен“. Специализираният екип действаше под ръководството на лейтенант Евгени Гърдев. Формированието беше задействано по заповед на командира на..

публикувано на 31.07.24 в 09:07

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27