Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хатим-Курбан в Рудозем

В централната джамия в Рудозем ще се проведе тържествен Хатим-Курбан. 

По време на религиозното тържество 42 деца от региона ще участват първото прочитане на свещения Коран. Децата се учат да четат свещената книга на мюсюлманите още като 4-5 годишни, като курсове се организират 4 пъти в годината.


Още от категорията

Овладян е пожарът между Мало Крушево и Драгомир

Овладян е пожарът между Мало Крушево и Драгомир, съобщиха от пловдивската пожарна. Дъждът също е помогнал при гасенето на огъня. Сигналът беше получен около 14 часа днес, на място бяха изпратени  пет противопожарни автомобила и екипажите им.  Огънят е тръгнал от сухи треви в землището на село Мало Крушево и се е разпространил  в посока село..

обновено на 08.08.20 в 19:01

Дъжд и гръмотевици в Пловдив, но за кратко

Дъжд, придружен със силен вятър, се изсипа този следобед над Пловдив. Валежът обаче не беше продължителен и спря за 30-тина минути. За кратко се разрази и гръмотевична буря, която постепенно утихна.  Буреносните облаци дойдоха към града под тепетата от Родопите. Буря с гръмотевеци имаше и в Асеновград и в села от Родопската яка. Силният дъжд..

публикувано на 08.08.20 в 17:56

Взрив от газова бутилка прати в болница работник от автосервиз

46-годишен мъж е в  болница след взрив заради теч от газова бутилка. Инцидентът е станал вчера около 15 часа в автосервиз в жилищен район "Тракия", съобщават от пловдивската пожарна.  Имало е теч от газова бутилка, а заради използването на ъглошлайф е предизвикан взрив. Това е станало при ремонтни дейности в канала за преглед на автомобили...

публикувано на 08.08.20 в 10:38

Протестиращите в Пловдив искат и оставка на МВР министъра

Протестно шествие тръгна и тази вечер по главната улица на Пловдив с отправна точка от площада пред Общината.  Групата, понесла знамена и плакати, повтори традиционните вече искания за оставка на цялото правителство, заедно с тази на главния прокурор Иван Гешев.  Нов елемент  са  протестните лозунги срещу разпръскването на палатковия лагер от..

обновено на 08.08.20 в 10:20

Общините искат пари от държавата заради коронакризата

Кметове от страната настояват правителството да окаже финансова подкрепа и на общините, тъй като те също търпят загуби от Covid-кризата. За първото тримесечие приходите от местните данъци и такси са паднали с 8 процента, а прогнозите за второто тримесечие са още по-тревожни, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов. „На практика нивото на..

публикувано на 08.08.20 в 10:20