Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пазарджик с голяма пожароопасност

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 10 области на страната. 

Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Индексът обхваща територии от областите София, София - град, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Сливен, Перник, Благоевград и Пазарджик. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. 

Много голям индекс за пожароопасност има в почти цялата останала част от страната. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.02.20 в 17:15

"Зелена зона" облекчава трафика в Пловдив

Въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив има за цел да облекчи трафика и паркирането. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Заместник-кметът по транспорт и председател на комисията Тодор Чонов запозна присъстващите с основните идеи в проекта, който вече се разработва и предстои..

публикувано на 20.02.20 в 17:11

Наркопласьорите, хванати с кило хероин, остават в ареста

Това реши Пловдивският Окръжен съд за 56-годишният Димчо Стоилов и 47-годишната Цветанка Дутова, които вече са с постоянна мярка задържане под стража. Двамата бяха задържани преди 4 дни в град Съединение, след като в автомобила, с който са се движили беше открит 1 кг. хероин. Според съдебните изчисления наркотикът е на стойност над 50 хил. лв,..

публикувано на 20.02.20 в 16:35

Отново арести за разпространение на дрога в пловдивски училища

Продължава акцията на пловдивската полиция срещу разпространението на дрогата в училищата и в районите около тях. Само за ден пловдивските полицаи образуваха 5 бързи производства за  употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в Пловдивска област. По време на..

обновено на 20.02.20 в 14:50

Затвориха улица "Волга" заради ВиК авария

Улица „Волга“ в Пловдив е затворена за движение заради водопроводна авария. Част от платното е пропаднало заради водата, която изтича от повредения водопровод.  Екип на „Пътна полиция“ е на място. Главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов обясни, че аварията не е голяма, но ще бъде отстранена трудно, защото  е на неудобно за работа място...

публикувано на 20.02.20 в 13:13