Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катастрофа затвори временно пътя за "Маказа"

Два леки автомобила са се сблъскали челно в неделя сутрин около 6.30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”.

Пострадали са мъж и жена. Те са били транспортирани до болницата в Кърджали.

На място незабавно са изпратени патрулни полицейски автомобили от РУ-Кирково идвижението временно се пренасочва през село Първица. Районът на произшествието бе отцепен.
Пътят бе отворен малко след 11 часа.

Още от категорията

Хулигани, хвърляли камъни по бърз влак, раниха машинисти

Машинист и помощникът му са ранени от хвърлен предмет по движещия се бърз влак София-Бургас днес. Инцидентът е станал в района между Белово и Септември.  При разминаване на композицията от София за Бургас с друг бърз влак - от Стара Загора за София - от него полетял предмет, който счупил предното стъкло на локомотива и наранил хората в него. Веднага..

публикувано на 18.09.20 в 13:41

В Пловдив и Пазарджик търсят професионални войници

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 34 свободни длъжности за войници във военните формирования на ВВС в Граф Игнатиево, Крумово, Пловдив и Батак.  От Министерството на отбраната съобщават, че кандидатите трябва да отговарят на изискванията на Закона за отбраната и въоръжените сили. Те трябва да подадат писмено заявление за участие..

публикувано на 18.09.20 в 12:50

Едно от пловдивските СДС-та се влива в "Републиканци за България"

Представители на СДС от Пловдив и областта се присъединяват към партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. 300 души с десни разбирания преминават в редиците на партията на Цветанов – обяви областният председател на СДС в областта Георги Пилев. „Липсата на политика на Националното ръководство на СДС, които „пристанаха“ на ГЕРБ,..

публикувано на 18.09.20 в 12:13

Да си приемен родител не е професия, а призвание

89 са приемните семейства в Пловдив и региона. През септември 16 от тях са сводобни за деца, които имат нужда от грижа в семейство, а 73 са заети, това съобщиха от областния екип по приемна грижа при представянето на кампанията за 2020/ 2021 година. Пловдив е първият град в България, който организира приемната грижа преди 20 години, припомни..

публикувано на 18.09.20 в 12:06

Акция за кръводаряване за Деня на независимостта

Мобилен кабинет по кръводаряване разположи на площад „Стефан Стамболов“ срещу Радио Пловдив Регионалният Център по трасфузонна хематология.   Той ще остане отворен до 14 часа, а идният понеделник ще бъде на същото място от 9 сутринта.  Поводът за акцията е Денят на независимостта. „Вследствие на пандемията с Covid-19 и предприетите мерки..

публикувано на 18.09.20 в 12:01