Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катастрофа затвори временно пътя за "Маказа"

Два леки автомобила са се сблъскали челно в неделя сутрин около 6.30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”.

Пострадали са мъж и жена. Те са били транспортирани до болницата в Кърджали.

На място незабавно са изпратени патрулни полицейски автомобили от РУ-Кирково идвижението временно се пренасочва през село Първица. Районът на произшествието бе отцепен.
Пътят бе отворен малко след 11 часа.

Още от категорията
Юлиан Петров

80 % от българските учители са професионално "прегорели"

Близо 80% от учителите разпознават в себе си симптомите на бърнаут, като само една пета от тях виждат лични причини за това, сочи анализ на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.  Според 2/3 от учителите стресът е вреден, а по-малко от една трета /младите учители/ виждат в него стимул за преодоляване на предизвикателства.  Стресовите фактори..

публикувано на 26.10.20 в 07:38

327 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдив - 14

327 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Това е 14,5 на сто от направените 2257 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал.  На първо място по брой новозаразени с КОВИД-19 е София - 125, следва Благоевград с 31 положителни резултата и Търговище с 25.  В Пловдив те са 14, в Пазарджик – 11, а в Смолян – 3...

публикувано на 26.10.20 в 06:30

Каназирева свиква Медицинския щаб към областната администрация

Заради увеличаващите се случаи на КОВИД-19 в региона областният управител Дани Каназирева свиква днес заседание на Медицинския щаб, на което ще присъстват директорите на всички болници, представителите на държавните институции и кметът на Пловдив Здравко Димитров.  Целта е да се прецени ситуацията и да се обсъдят допълни противоепидемични мерки на..

публикувано на 26.10.20 в 06:25

И МУ - Пловдив с призив за доброволци лекари и мед.сестри

След като най-голямата болница в страната – УМБАЛ „Св. Георги“, излезе с призив към доброволци, които да помагат в КОВИД-отделенията, ръководството на Медицинския университет - Пловдив също отправи призив към стажанти лекари и медицински сестри за доброволен труд в КОВИД и други отделения и клиники.  Апелът е във връзка с увеличаващия се брой..

публикувано на 26.10.20 в 06:21

Започва обществено обсъждане на Общия устройствен план на Пловдив

Обществено обсъждане  на проекта за изменение на Общия устройствен план на Пловдив започва  от днес до сряда  в сградата на Общинския съвет на ул. "Авксентий Велешки" №20. Проектът подлежи на задължително обществено обсъждане по реда на чл.127 ал.1 от ЗУТ (Закона за устройството на територията).  Според графика на общината, днес е..

публикувано на 26.10.20 в 06:13