Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунелът "Кричим" от днес се затваря през нощта

| обновено на 26.08.19 в 09:56


От тази нощ до 30 август ще се спира движението през тунел „Кричим“ на третокласния път 866 от Михалково до Кричим.  Причината е, че започва ремонт на съоръжението, изградено преди 56 години. 

От Агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че във всички дни от  22:00 до 06:00 часа сутринта трафикът ще минава по заобиколен маршрут по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян. 

Ремонтът е част от проекта за рехабилитация на отсечка от около 15,29 км по трасето Михалково – Кричим, която обхваща участъка от изхода на Кричим до язовир „Въча“. 

Тунелът „Кричим” е с дължина 130 м. Изграден е през 1963 г., като оттогава досега не е ремонтиран. 

Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др. По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи. 

Проектът - лот 23, по който освен Тунела „Кричим“, се ремонтират 4 големи мостови съоръжения, ще се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. 

Инвестицията е за близо 23 млн. лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности, наемите..

публикувано на 30.07.24 в 11:07

С разпити на свидетели продължава делото "Дебора"

С разпити на свидетели в районния съд в Пловдив продължава делото „Дебора“.   Четвъртото заседание трябваше да се проведе в началото на този месец, но бе отменено за днес, заради ангажименти на защитниците на подсъдимия Георги Гергиев.   Той е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на..

обновено на 30.07.24 в 10:31

В Златоград ще правят регистър на дупките по пътищата

Общината Златоград и Общинският съвет в Златоград  ще правят регистър на дупките по пътищата, съобщи за БТА председателят на ОбС Емилия Кръстева.  Решението е взето на заседанието на местния парламент по настояване на групата общински съветници от „Заедно за община Златоград“. Причината да се приеме изготвянето на подобен регистър, е, че в общината..

публикувано на 30.07.24 в 10:27

69-годишен мъж пострада при пожар в Карлово

69-годишен мъж е пострадал при пожар в Карлово.  Oгънят е засегнал къща на ул. "Република". Възникнал е в понеделник следобед.   Потушен с един пожарен автомобил от карловската служба.  Пожарникари, лесничеи и добрволци се включиха в потушаването на пожар на сухи треви, храсти и широколистна гора  край доспатското село Бръщен.  Огънят..

публикувано на 30.07.24 в 09:01

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители. Двама полицаи..

обновено на 29.07.24 в 13:29