Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив трябва да бъде за всички

Реших да поема своята отговорност, защото да се кандидатираш за кмет на град като Пловдив, е  преди всичко отговорност. С моя екип ще дадем една различна и подготвена алтернатива, която да работи за Пловдив извън партийните схеми, заяви лидерът на „Съюз за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева преди партията да издигне официално кандидатурата й за кмет  в двора на Драматичния театър..

Време е този овехтял модел на партийни зависимости да бъде прекъснат и се надявам Пловдив да бъде наистина различният град с различен модел на управление. Ако продължим да се движим в познатия омагьосан кръг, само ще видим, че управляващите не се интересуват  изобщо от живота на управляваните.

Екипът ни има ясна и конкретна програма, по която работихме месеци наред. Създадохме единствената програма за управление на Пловдив както за града ни, така и за шестте района, като съм привлякла експерти с нужното образование.

По думите на Каназирева, идва времето на умното планиране и на строгия контрол. Отговорният градоначалник се ангажира с решението на дългосрочните  и сериозни проблеми дори тогава, когато  това не е видимо веднага,  като напр. проблемите с инфраструктурата.

Различният модел означава само едно: да искаме и да харесваме живота си тук в нашия град, да имаме елементарните неща, а не да се молим за тях, тъй като сме ги платили многократно досега с данъците и таксите..

Сред първите си приоритети Каназирева залага проблемите на подземната инфраструктура с безкомпромисен контрол на качеството и спазване на условията  и сроковете по договорите, двусменен режим на работа, изграждане на специално звено  с представители на всички дружества и компании за координация.

В Пловдив липсва дългосрочна и краткосрочна стратегия за ремонтите. Пловдив все още не е реализирал Водния си проект, който можеше да поднови  ВиК мрежата на над 40 улици. Заложили сме редица мерки, които невинаги означават милиони, а - добра организация и контрол.

Трябва да бъдат преразгледани данъците и таксите за местното население, които сега масово се надписват, от важно значение е опазването на  зеленината на града. Катастрофално за града е предвиденото застрояване в ОУП  на Пловдив на 1530 дка от зелените площи, затова предвиждаме преразгледането му и публичен и свободен достъп до него.

В програмата за опазване на културното наследство на Пловдив  предвиждаме преразглеждане на сделката с „Пълдинтур инвест“ и апортираните в дружеството къщи, голяма част от които се рушат.

По думите на Каназирева съвсем скоро ще бъдат оповестени имената на останалата част от екипа и  листата за общински съветници.

Категорично искам обединение единствено и само с хората на Пловдив, без разлика на тяхната партийна принадлежност. В партийните централи всичко е договорки, водещи са икономически интереси и огромното лично его. Не смятам, че това ще доведе до успех за града ни,  затова  ще се стремя за обединение с хората на Пловдив, защото градът трябва да бъде за всички.

Интервюто чуйте от звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33