Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

АБВ и НДСВ с общ кандидат за кмет и листа в Раковски

Костадин Иванов е кандидатът им за кмет

Коалиция  АБВ-НДСВ номинира за кмет на община Раковски Костадин Иванов и ще се яви с обща листа за общински съветници на предстоящите местни избори. Това съобщиха на съвместна пресконференция представители  на двете партии. 

Костадин Иванов е бивш кмет на село Шишманци . Той е печелил два пъти изборите и е управлявал един мандат с подкрепата на НДСВ и три години от втори мандат, подкрепен от ГЕРБ. 

Преди година, напуска кметския стол, поради конфликт с общинското ръководство на Раковски. По думите му сега отново влиза в надпреварата с желанието на промени ситуацията в общината, защото ГЕРБ са я превърнали във „феодално владение“. 

Коалицията издига и общи кандидати за селата Стряма и Чалъкови –Запрян Христев и Васил Черпелийски, които също са кметували с подкрепата на ГЕРБ. 

Според Владимир Маринов от АБВ целта на коалицията е да прекрати наложения от ГЕРБ модел на срастване между държава, община и партия. Той допълни, че ще заложат на позитивна кампания, а целта е да се стигне поне до балотаж. П

о думите му продължават консултациите в останалите населени места в областта, като през следващата седмица ще обявят кандидата си за кмет на община Асеновград, където ще се явят самостоятелно. 

За Пловдив-град прегорите с БСП вървят много трудно и чакаме левицата да представи номинация за кмет и концепция си за листа", допълни Маринов.


Още от категорията

Зелена светлина за пробива под Централна гара, съветниците одобриха ПУП

С 19 гласа „за“, 7 „против“ и 5 „въздържал се“ Пловдивския ОбС  утвърди  новия ПУП  за улична регулация  във връзка с пробива под Централна гара. Цел на проекта, включващ зоната на кв. „Триъгълника“,  е да бъде осигурена транспортната връзка от кръговото кръстовище към булевардите. „Васил Априлов“,Христо Ботев“, ул. „Иван Вазов“  и бул. „Руски“,..

публикувано на 05.08.20 в 15:36

Втори трус у нас, този път на 36 километра от Пазарджик

Второ земетресение беше регистрирано у нас, след като тази сутрин земята се разлюля в смолянската община Баните.  Вторият трус е бил на 36 километра западно от Пазарджик,  между Костенец и Белово. Трусът със сила 3,3 по Рихтер е регистриран в 13:34 часа, сочат данните на БАН. 

публикувано на 05.08.20 в 14:27

Лекарка от МБАЛ "Св. Пантелеймон" е сред новите заразени с коронавирус

Медицинският щаб в Пловдив е в готовност и ако се наложи още една болница ще бъде включена в графика за прием на пациенти от Covid-19, увери областният управител Дани Каназирева. Тя уточни, че от всичките 224 легла за лечение на коронавирус  в областта, 89 са свободни – те са във всички болници, включително и в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св...

публикувано на 05.08.20 в 14:09

Яма с био отпадъци откри еко проверка в село Труд

Голямо количество биологична маса, натрупана в коритото на река Пясъчник край село Труд, откри проверка на РИОСВ, Басейнова дирекция и Напоителни системи.  При огледа е установено, че в коритото, от страната на биоцентралата, има  издълбана яма с размери около 25м на 8м, която е пълна с вода с отпадъчен характер. Взетите проби ще покажт дали..

обновено на 05.08.20 в 13:11

Омбудсманът ще получава 60%, а не 80% от заплатата на съветник №1

Пловдивският ОбС коригираха заплатата на обществения посредник. Той ще получава възнаграждение до 60% от заплатата на председателя на местния парламент.  На предишното заседание бяха утвърдени промени в правилника за работа на съветниците, в съответствие с които заплатите им бяха повишени. Пропуск в предложението остави без финансова корекция..

публикувано на 05.08.20 в 12:20