Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационно табло разказва историята на Бунарджика

Започна монтирането на нови указателни табели в парк Бунарджика. Информационно табло, във вид на книга, разказва на български и английски език за историята на хълма. 

Другите табели съдържат данни за богатия растителен и животински свят на Бунарджика, а на една от тях са указани маршрутите за разходка и обектите, които посетителите могат да видят, съобщи кметът на район „Централен“  Георги Стаменов.

Дейностите са част от проекта за обновяването на тепето. Строително-ремонтните работи започнаха в началото на ноември миналата година с премахването старите железни катерушки  и почистването на болната растителност.

„Това е прекрасна зелена зона за отдих. Целта, която си поставихме при старта на проекта, е парк Бунарджика да стане привлекателен за пловдивчани и гостите на града. И резултатите вече се виждат - фонтанът на езерото с мечката отново заработи след повече от 80 години прекъсване и вече е сред любимите места на гражданите“, подчерта Георги Стаменов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Напълно потушен е пожарът на депото в Цалапица

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи  и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив  Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито.   Кметът подчерта..

публикувано на 03.08.24 в 15:48

Край! Въздухът над Пловдив вече е безопасен

Въздухът е чист, падат мерките заради пожара в депото край Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева.  По думите й,  на база данните от РИОСВ-Пловдив от последните 24 часа, съгласувано с РЗИ-Пловдив, се отменят препоръките към жителите на областта за носене на маски и ограничаване на дейностите на открито за..

обновено на 03.08.24 в 15:03

Катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик блокира движението

Тежка катастрофа в Пазарджишкия участък на АМ „Тракия“, в района на 73 км. предизвика задръстване на движението в посока София.  Тя е станала към 13.15 ч., има и пострадали.  Блъснали са се джип БМВ и лек Фолксваген. Очаква се в резултат на това и акцията по спасяване на хората, движението в участъка да бъде силно затруднено.  В звуковия файл..

публикувано на 03.08.24 в 14:18

Момченце от Пловдив прегазено на плажа в Созопол

Тежко остава състоянието на детето, което бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.  Момченцето е от Пловдив, на 9 години, дошло на почивка със семейството си в Созопол,..

обновено на 03.08.24 в 12:23

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква леко замърсяване

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 11:41