Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 ултраси в ареста за побоя в кв. "Изгрев", издирват още двама

Десетима са били ултрасите, извършили погрома над заведението „Метронома“ в пловдивския кв. „Изгрев“. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Двама от тях са фенове на варненския футболен клуб "Спартак“, а останалите – фенове на „Ботев“ Пловдив.

„Това е един изключително неприятен инцидент, към който полицията реагира бързо и непоколебимо след получаване на сигнал за случилото се. Веднага беше уведомена прокуратурата, бяха предприети необходимите оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на самоличността на извършителите, които са взели участие в тази дръзка проява“, заяви пред журналисти днес шефът на пловдивската дирекция.

Той посочи, че към момента са задържани общо 8 от феновете, участвали в погрома. 6 от тях са задържани в Шесто РПУ, други двама са прибрани в ареста на ОДМВР-Варна. Един от феновете е обявен за общодържавно издирване и е извън страната. Очаква се до края на деня да бъде задържан и десетият, участник в погрома на заведението в „Изгрев“.

Бахчевански, който е от Пловдив, има и по-стари криминални регистрации, отново за футболно хулиганство. Деветима от ултрасите пък са били с маски, докато са трошили масите и столовете в кафенето.

„Мярката започва да тече от този момент. Предстои прецизиране на обвиненията и на останалите участници в погрома“, добави ст. комисар Рогачев.

По думите му след получаването на сигнала разследващите са иззели множество записи от камери и са разпитали свидетели на случилото се. „Към момента разполагаме с достатъчно доказателства“ срещу тях, обясни шефът на полицията.

По думите му феновете не са били провокирани, за да извършат погрома. Няма и пострадали при инцидента. Нанесени са щети за около 300 лв. на собствениците на заведението.

Рогачев подчерта, че няма да допусне подобно поведение да смущава спокойствието на гражданите и гостите на града.

Провокации преди и по веме и след провеждането на такова мероприятие има от едната и от другата страна. Тук не са провокирани. Няма пострадали лица. Щетите се изясняват, за момента са около 300 лв. за заведението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 г.одина. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54