Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Белово почетоха паметта на загинал при пожар огнеборец

| обновено на 08.09.19 в 13:02

С едноминутно мълчание и полагане на венци и цветя в Белово почетоха паметта на младши лейтенант Кръстьо Стоянов, загинал прои гасене на пожар в Белово преди 19 години. Във възпоменателната церемония се включиха негови колеги от районните противопожарните служби в Пазарджик и Белово, а комисар Ангел Дудов, директор на на РДПБЗН Пазарджик, се обърна към присъстващите:

Където и да се намираме, винаги ще го споменаваме с добро, защото той остави у нас човешкото си и колегиално отношение.

Пред паметната плоча, поставена в чест на загиналия огнеборец на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“, рамо до рамо със семейството и близките му, застанаха още десетки признателни граждани, сред които представители на Общинския съвет и администрацията на Белово, ръководството и преподаватели от училището.

           




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Шофьор помете майка с две деца в количка

Кола блъсна майка с две деца в количка, жената и едното от тях  са в болница.  Инцидентът е станал  на  бул. "Руски“ в Пловдив в ранния следобед,  в отсечката  между Централна гара в посока Бунарджика.  Там  електромобил "Хюндай“ не успял да спре навреме и ударил неправилно пресичащата пътното платно 48-годишна пешеходка. Тя бутала детска количка..

обновено на 25.09.24 в 15:07

Археологията няма да попречи Бетонният мост да е готов до Коледа

Срокът за изграждането на новия Бетонен мост в Пловдив няма да бъде променен, заради изискването проектът за съоръжението и за модернизация на жп линията да бъде съглусван от НКЖИ с Националния институт за недвижимо културно наследство във връзка с откритите това лято археологически находки. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Емил Манчев,..

обновено на 25.09.24 в 13:45

Откриха 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

"Това издание на Международния технически панаир е посветено на секторите от индустрията, които стават всички по-важни за икономиката - енергетика, дигитални технологии, строителство, както и индустрии, свързани с развитието на кръговата икономика". Това каза при откриването на изложението в Пловдив заместник-министърът на икономиката Давид Сукалински...

публикувано на 25.09.24 в 13:43

Девет училища в областта с нови директори

Регионалното управление на образованието-Пловдив оповести резултатите от проведените конкурси за директори на училища в областта. Работилият като експерт в РУО-Пловдив Любен Жилков от тази учебна година е директор на Основно училище "Отец Паисий" в Асеновград. Другите избрани ръководители на учебни заведения в региона са: Павлин Жеков - ОУ„Св. Княз..

публикувано на 25.09.24 в 13:24

"Зелена светлина" за югоизточния обход на Пловдив

Започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето, което е в участъка от пътен възел Скобелева майка до изграденото кръгово кръстовище на пътя за Асеновград, е с дължина приблизително 5 км.  С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград в посока Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от Пловдив...

обновено на 25.09.24 в 11:04