Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обучават в нов център кадри за Тракия икономическа зона

| обновено на 10.09.19 в 09:40

Център за професионално обучение Тракия ще бъде открит тържествено в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ). Очаква се за церемонията да дойде и премиерът Бойко Борисов.

Обучителният център е част от плана за интегрирано развитие на ТИЗ, като целта му е в него да се квалифицират и преквалифицират кадри за бизнеса в индустриалната зона.  По предварителни разчети тук ще се обучават над 600 души на година. 

Хората ще могат да повишават професионалните си умения в областта на пневматиката, вакуум техниката и технологията, електрическите двигатели, индустриалните контролери и др. 

Центърът за професионално обучение е финансиран по ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Интервю с Марко Иванов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Продължава отстраняването на дървета, ремонтите са проблем

Всички екипи на  "Градини и паркове" са навън и не спираме да разчистваме паднали клони и пречупени дървета, съобщи за Радио Пловдив директор на общинското предприятие Веселин Козарев.  Разчистването на града от последствията от силния вятър е про  дължило до късно снощи. Получени са над 20 сигнала, които вече са отработени, продължават да постъпват..

публикувано на 28.03.23 в 09:15

Оранжев код за бурен вятър в Пловдив и Пазарджик

В Пазарджик тази нощ е било най-ветровито в страната. Отчетена е скорост на вятъра от 32 метра в секунда, съобщи дежурният синоптик от Националният институт по метеорология и хидрология.  Очаква се силния вятър да продължи и днес. Обявен е оранжев код за осем области в страната, като в Пловдив и Пазарджик поривите могат да достигнат над 100 километра в..

публикувано на 28.03.23 в 07:34

Учени показват космически храни на децата

Българското аеронавтическо дружество организира среща-разговор на проф. Пламен Ангелов от Института за космически изследвания към БАН и доц. Таня Иванова, световно известен специалист по космически оранжерии и храни за космонавти,  с пловдивски ученици.   Проявата е част от отбелязването на юбилея 50 години – България  космическа държава.  На..

публикувано на 28.03.23 в 06:56

Въоръжават с нови пистолети пловдивската полиция

Пловдивската полиция получава пистолети „Валтер“ и електропреносими пистолети „Тейзър“.  Дарението е част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия.  Официалното връчване ще се състои днес в двора на сектор „Специализирани полицейски сили” на бул. „Шести..

обновено на 28.03.23 в 06:20

Силният вятър изкорени дървета и вдигна ламарини в Пловдив

Само за час над 40 сигнала за паднали дървета и клони, неукрепени строителни елементи и вдигнати ламарини от покриви и стари гаражи са получени на телефон 112 в Пловдив . Сигналите идват както от целия град, така и от населени места в областта, и от пътната мрежа. Пожарникари и спасители работят и в този час за отстраняването на щетите. Падналите..

обновено на 27.03.23 в 19:20