Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Бухалов ще се бори за политическия Олимп в Пловдив

Николай Бухалов е кандидат за кмет на община Пловдив на коалиция „Кауза за Пловдив“. Той е от гражданската квота на формацията и е номиниран, защото е известен и достоен пловдивчанин, който е прославил Пловдив и България на много места по света. 

Бухалов е единственият българин, който има два златни медала от олимпиада, каза при представянето председателят на „Кауза за Пловдив“  Георги Титюков. Самият той е кандидат за кмет на район „Централен“. От партията смятат, че е Титюков е особено популярен в най-големия район на Пловдив, който е управлявал през годините.

И двамата-Титюков и Бухалов имат по три деца, допълват от партията.

Днес бяха представени и кандидатите за район „Северен“ – адвокат Рени Стефанова, за „Западен“ Георги Георгиев, който сега е заместник-кмет на района. Другата седмица ще бъде обявена листата и другите трима кандидати за кметове на районите "Тракия", "Източен" и "Южен".

Николай Бухалов каза, че ще заложи на бързото завършване на инфраструктурните проекти, на развитието на спорта при децата и младите хора на Пловдив. Той допълни, че акцентира на последователност от екипа на инж. Иван Тотев, който вече обяви, че Пловдив има проекти за над 200 млн. лева. На първо място трябва да се изградят: Модър Царевец, мостът на река Марица, Южният обходен колектор, Екопарк Марица, където ще е Втори гребен канал. Бухалов заяви, че иска да улесни работата на гражданите с администрацията, и един ден в седмицата общината ще работи до 20 часа.

Удвояване на средствата за спортните дейности в Пловдив ще иска "Кауза за Пловдив" в следващия бюджет, от 1 040 000 лева на 2 млн. лева. На първо място трябва да се завърши спортен център “Дунав“, както и плувен басейн „Младост“, лекоатлетически стадион, за да може България да кандидатства за европейско и световно първенство. 

Галерия

Още от категорията

Идват 37 милиона лева за строежа на пловдивски стадиони

Правителството отпусна 37 милиона лева за спортната инфраструктура на Пловдив. Средствата бяха гласувани на заседанието на МС и са предназначени за  строежа на стадионите на футболните клубове "Ботев" и „Локомотив". Парите са осигурени след като кабинетът се отказа от закупуването на нов правителствен самолет.  „Мисля, че по този начин нашите..

обновено на 27.02.20 в 17:16

Манган във водата на Брестовица, да не се ползва за пиене и готвене

Водата в Брестовица е негодна за пиене и готвене заради завишени стойности на манган. Употребата за други домакински нужди е безопасна. От РЗИ са установили, че съдържанието на манган е 65 микрограма на литър при максимално допустима стойност от 50 микрограма. Сигналът в РЗИ е подаден от ВиК – Пловдив  и след сигнали на жители на селото, че..

публикувано на 27.02.20 в 16:39

Край на праха, затвориха кариерите над Белащица

Със заповед на министъра на енергетиката са прекратени концесиите на дружествата „Холсим“ и „Пътища“ АД, които добиват инертни материали на кариерите над Белащица. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който инспектира кариерите заедно с кметовете на Пловдив и Родопи – Здравко Димитров и Павел Михайлов, както и..

обновено на 27.02.20 в 15:50

Пловдив взема мерки срещу заразата от коронавирус

Две училища в Пловдив "Алеко Константинов" и "Александър Първи", както и още две в Раковски, са в грипна ваканция до понеделник. Това обяви директорът на РЗИ Пловдив д-р Ваня Танчева Манчева след заседанието на Областния кризисен щаб с мерки срещу коронавируса.  Той беше сформиран по разпореждане на здравните власти у нас и е под егидата на областния..

обновено на 27.02.20 в 15:04

ТИР-ове изпълниха Кукленско шосе, протестират срещу ТОЛ системата

Пловдивски превозвачи спряха камионите си на Кукленско шосе, за да протестират срещу тол системата.  Те настояват са отлагане на старта на тол системата с три месеца. Превозвачите искат и намаляване на тарифите, които да плащат за ползване на пътищата. Протестът на пловдивските превозвачи е част от Националния протест на бранша. Освен в Пловдив..

публикувано на 27.02.20 в 14:36