Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Факултетът по дентална медицина с нова сграда

| обновено на 11.09.19 в 08:28

Във Факултета по дентална медицина в Пловдив ще бъде открит нов учебен корпус.

В сградата има 5 зали с общо 39 зъболекарски стола, а също и хирургичен кабинет. Инвестицията е за 1 милион 870 хиляди лева. Ректорът на Медицинския университет проф. Стефан Костянев припомня, че новият корпус е на мястото на стари сгради на територията на университета.

От началото на миналия месец работи и нов Научноизследователски институт.

Той ще ни позволи да консолидираме всичко онова, което е като научноизследователски центрове, в един институт. Да бъдат управлявани разумно стратегически и това е една много важна стъпка, защото мениджмънтът е не по-малко важен от креативността в науката. Това е една много голяма придобивка, да имаме и Центъра за професионално обучение. Нови специалности, като дентални асистенти, болногледачи, лекари асистенти, каза още проф. Костянев.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 26.01.20 в 13:43

Във водите на Марица няма цианиди, показват проби

Във водите на река Марица няма наличие на цианид, показват пробите, взети вчера в района на Стамболийски и Цалапица. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева, като посочи, че е открито наличие на пестициди. Какъв вид са и в какво количество все още не ясно, тъй като окончателни данни все още няма, допълни тя. По първоначални..

публикувано на 26.01.20 в 13:41

Нова организация на движението на ключово кръстовище в Пловдив

Очаква се днес да бъде въведена нова организация на движението с дясна секция на кръстовището между булевардите „Васил Априлов“ и „Шести септември“ в Пловдив.  Инициативата трябваше да стартира в четвъртък, но бе отложена заради проблеми с окабеляването и синхронизацията на електронното оборудване на светофарите. Тестът се прави в неделния ден..

обновено на 26.01.20 в 12:39

Пампорово и Мечи чал работят активно въпреки сухата зима

11 писти са отворени в курорта Пампорово и Мечи чал. Въпреки сухата зима условията за ски и сноуборд са чудесни. Пистите се обработват ежедневно и са в много добра форма, съобщиха от курорта.  През последните дни времето е слънчево и приятно, а вечер температурите падат достатъчно за производството на изкуствен сняг.  Именно благодарение на..

публикувано на 26.01.20 в 12:30

Пловдив няма да пие вода от помпени станции Юг и Север

Няма опасност за качеството на питейната вода на Пловдив след като мъртва риба изплува по поречието на Марица между Пазарджик и Пловдив.  Въпреки това,  "ВиК"-Пловдив ограничава  ползването на водата от две от четирите помпени станции на града. Мярката се взема превантивно. Временно няма да се използва водата от тръбните кладенци на помпените станции..

публикувано на 25.01.20 в 21:07