Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдига се завесата на "Сцена на кръстопът"

| обновено на 11.09.19 в 08:28

23-ят Международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ започва на пловдивска сцена от днес до 21 септември. Откриването по традиция е премиерно и от домакините – със спектакъла „По-полека“, който е копродукция на Пловдивския драматичен театър и Младежкия театър „Николай Бинев“. 

Постановката е по песни на Стефан Вълдобрев и сценарий на Ваня Щерева и Стайко Мурджев с режисьор Владимир Люцканов. Между актьорите са Филип Аврамов, Радина Думанян, Маргита Гошева, Алексей Кожухаров. 

Второто премиерно представление на Пловдивския театър -„Слава“ от Питър Куилтър, е утре, с участието на Ивана Папазова, Атанас Атанасов, Боряна Братоева и др.

Стефан Данаилов закрива фестивала със спектакъла "Актрисата", в който участва и Аня Пенчева.

Във фестивалната програма са включени 22 представления със селекция на най-доброто от изминалия сезон, между които спектакли на Явор Гърдев, Лилия Абаджиев, Маргарита Младенова, Теди Москов. Чуждестранното участие е от Украйна и Унгария.

Интервюто с директора на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев е в звуковия файл.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обявяват до дни обществената поръчка за кино "Космос"

До няколко дни обществената поръчка за ремонта на кино „Космос“ ще бъде обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. Документацията вече е подадена в системата на агенцията и ако поръчката за ремонт и преустойство на сградата не бъде изтеглена за предварителна проверка, още в понеделник..

публикувано на 09.05.24 в 12:19

Кметът Димитров: Премахването на "Альоша" сега не е тема за Пловдив

Премахването „Альоша“ сега не е тема за Пловдив, заяви кметът Костадин Димитров в отговор на въпрос за демонтажа на паметника. По традиция за Деня на победата 9 май десетки хора се изкачват до монумента. „След решение на Общинския съвет заместник-кметовете по финанси и по строителство трябва да изготвят становище колко би струвало и как..

публикувано на 09.05.24 в 12:10

Пловдив е увеличил населението си през 2023-а година

Пловдив е сред градовете, увеличили населението си през миналата година. Това показват данните на Националния статистически институт за текущата демографска статистика към 31 декември 2023 г., сравнени с 2022-а година.  С 2 070  души е нараснал броят на жителите в областта, като преобладават жените. Общият брой жители на областта е  633 586 души...

публикувано на 09.05.24 в 12:02

Общината прави "трезор за умове" за новите сгради на 3 училища

Община Пловдив прави „ трезор за умове “ за идейни концепции как да изглеждат новите сгради на 3 големи училища – Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, ОУ „Княз Александър І“ и СУ „Св. Патриарх Евтимий“. На специално създаден сайт са качени информация, конкурсна документация и история на 3-те знакови за Пловдив училища, обясни..

публикувано на 09.05.24 в 11:34

Пловдив кандидатства с 8 проекта за 87 млн. лв. европейско финансиране

Община Пловдив кандидатства с 8 проекта на обща стойност над 87 милиона лева за новия програмен период по програма "Развитие на регионите". Това обяви на пресконференция кметът Костадин Димитров, като уточни, че сумата надхвърля заложените средства за града, които са 58 милиона лева. Още в самото начало за други, доста по-малки общини бяха..

публикувано на 09.05.24 в 11:24