Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детето, чиито родители "изпуснаха" от втория етаж, може да отиде в приемно семейство

Полицията потвърди, че родителите са употребили алкохол

| обновено на 12.09.19 в 06:33

Детето, което бе прието с  тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Свети Георги“, се възстановява и ще бъде изведено от интензивния сектор, съобщават от болницата. 

Момиченцето, което е на годинка и три месеца, пострада след падане от втория етаж на жилище на ул. „Хаджи Димитър“ в петък вечерта, оставено без надзор от родителите си.  

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев съобщи, че при проверка на място, е установено, че родителите са употребили алкохол.

Бащата има 1, 91 промила алкохол в кръвта след изпробване с техническо средство, а майката – 1, 17 промила. По случая имаме образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура Пловдив. Писмено сме уведомили Агенцията за закрила на детето. Радващото в случая е, че детете вече е в стабилно общо състояние.  

Междувременно от Отдела за закрила на детето към Дирекция "Социално подпомагане" съобщиха, че са се самосезирали и са посетили детето в болницата, както и семейството. 

Родителите описват ситуацията като инцидент и оказват пълно съдействие на социалните работници с необходимата информация, обявиха от дирекцията и допълниха, че майката и бащата са изявили желание и са подали заявление за психологическа подкрепа.

От Отдела обявиха, че имат готовност при изписването на детето от болницата и в случай на повдигане на обвинение срещу родителите, да предприемат мярка за закрила като го настанят в разширеното му семество, а ако това е невъзможно – при приемни родители. 

Отделът е в непрекъснат контакт и с болницата, в която лекуват малката Дария. 


Още от категорията

Затвориха улица "Волга" заради ВиК авария

Улица „Волга“ в Пловдив е затворена за движение заради водопроводна авария.  Част от платното е пропаднало заради водата, която изтича от повредения водопровод.  Екип на „Пътна полиция“ е на място.

публикувано на 20.02.20 в 13:13

Разчистват нерегламентираните сметища в пазарджишко

Регионалната екоинспекция в Пазарджик даде разписание на кметовете на 12-те общини в региона незабавно да предприемат действия за почистване на нерегламентираните локални сметища. Срокът за изпълнение е до края на месец март. Кметовете трябва да извършат проверка за нерегламентирани сметища или замърсявания с отпадъци, както на терените в общините,..

публикувано на 20.02.20 в 12:02

Отново арести за разпространение на дрога в пловдивски училища

Продължава акцията на пловдивската полиция срещу разпространението на дрогата в училищата и в районите около тях. Само за ден пловдивските полицаи образуваха 5 бързи производства за  употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в Пловдивска област. По време на..

публикувано на 20.02.20 в 11:50

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.02.20 в 11:31
.

Евакуираха 400 души при пожар в хотел в Пампорово

400 души са евакуирани снощи при пожар в хотел в Пампорово, съобщиха от смолянската полиция. Сигналът за горящия хотелски покрив е получен на телефон 112 минути след полунощ. Сградата е собственост  на варненско дружество.  Огънят е тръгнал от омаслената аспирация на ресторанта, разпорстарнил се е бързо и е е обхванал  покривната, от която са..

публикувано на 20.02.20 в 11:16